Jump to content

Átigazolás: A City is akarja Reust

2014. 11. 05. 11:29

Újabb csapat jelentkezett be Marco Reusért, a Borussia Dortmund jelenlegi legkapósabb futballistájáért. A Premier League bajnoki címvédője szintén kifizetné a játékos szerződésében szereplő kivásárlási árat, jóllehet ezt meg tudná tenni még rajtuk kívül több csapat is. Ugyanakkor a City 200 ezer fontos heti fizetést is ígér Reusnak, ezzel az ajánlattal azonban már nem sokan tudnak versenyezni.

Angol sajtóértesülések szerint a Bayern München újabb potenciális ellenfelet kapott a Marco Reus megszerzéséért folytatott harcban. Az köztudott, hogy a bajorok mindent megtesznek azért, hogy a rivális Dortmund jelenlegi legjobbját megszerezzék az idény végén, ám, hogy sikerrel járnak-e abban messze nem lehetnek biztosak. Egyrészt nem tudni, hogy Reus hajlandó lenne-e gyermekkori csapatától éppen annak legnagyobb riválisához igazolni, másrészt riválisból lassan Dunát lehetne rekeszteni.

Reust ugyanis nem csak a bajorok szeretnék megszerezni, hanem legújabb kérőként feltűnt a Manchester City is. Korábban is beszéltek Reusszal kapcsolatban Premier League-ben szereplő csapatokról, hiszen a Manchester United, az Arsenal és a Chelsea is jelezte vételi szándékát, ám konkrétumokról velük kapcsolatban nem lehetett sokat hallani. A City azonban úgy tűnik nyílt lapokkal játszik és bejelentette, hogy természetesen simán kifizetné a 19.5 millió fontos kivásárlási összeget, ám amikor a fizetésről tárgyalnának akkor hajlandó lenne igazán mélyen zsebbe nyúlni, konkrétan 200 ezer fontos heti fizetést garantálnak Reusnak.

A City ajánlatával nem sok klub tud manapság versenyezni, ám azért a Bayern München vezetőinek is maradt még ütőkártya a kezükben. Egyrészt mesés fizetést ők is tudnak ajánlani, másrészt Reus legjobb barátja - Mario Götze - szintén a bajoroknál játszik, ahogy Robert Lewandowski is, velük pedig a BVB-ben is igen jól megértette magát a játékos. Ráadásul van még egy adu a Bayern kezében, ez pedig a sikeres BL-szereplés, amit mostanáig a City nem nagyon tudott felmutatni.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bleacherreport.com)