Jump to content

PL: Aukción hirdetette meg a fia klubhűségét

2014. 11. 05. 12:00

Manchester United illetve City versengést várt, végül a negyedosztályú (North Conference) Stockport rabolhatta el a kisgyerek szívét.

Ian Charters (30) csapatot szeretett volna találni kisfiának, Eddienek. A két városi rivális, a Manchester United és a City szurkolóit így licitálásra buzdította, hogy ezentúl kinek szurkoljon a csöppség. Ám végül a kisgyerek a helyi csapatnak, a Stockportnak rajongója lesz, mivel az egyik szurkolói csoport 190 fontos ajánlatott tett, miután megtudták, hogy Eddie Cheadleben lakik, mely 3 km-re található Stockporttól.

„A szurkolás és a kötődés jó jellemépítő és az is jó, hogy a helyi csapatnak szurkolsz.” – mondta Ian, aki Watford szurkoló.

A kisgyerek 6 héttel korábban született a vártnál, a szülők pedig a befolyt összeget egy jótékonysági alapítványnak ajánlják fel, a BLISS-nek, mely azokat a kisbabákat segíti, akik túl korán, kicsinek vagy betegen születtek.

„ Rengeteg üzenetet kaptam a Stockport rajongóktól és jó dolog volt, hogy ők is beszálltak a versenybe. Közel van és útba esnek, 10 éves korig pedig csak 1 font a belépő. Mostanában nagyot küzdenek, ám ez egy nagy klub és bízom benne, hogy visszatérőben vannak méltó helyükre.” – reméli az apa, akinek nem ez volt az első adakozása a BLISS-nek, ugyanis a tavalyi évben lefutotta a London Maratont, ezzel is felhívva a figyelmet a szervezetre. A Stockport, mely jelenleg 2 pontra van a rájátszást érő helytől, melyen a feljutás a tét, most hétvégén a Brackley csapatát fogadja hazai pályán. Az apa ígérete szerint: „Szombaton ott leszünk a találkozón és veszek is neki egy mezt.”

(PL)

(forrás: bbc.com, fotó: bbc.com)