Jump to content

PL: A Mersey-partjára utazik 3 pontért a Chelsea

2014. 11. 07. 15:45

A 11. forduló rangadóján a londoni Kékek a Liverpoolhoz látogatnak. A vendégek célja a 3 pont megszerzése, míg a Pool továbbra sem szeretne leszakadni a BL helyeket érő pozícióktól.

A hazai csapat hullámzó teljesítmény nyújt a bajnokságban, illetve a BL-ben sem remekelnek. 10 forduló után a hetedik pozíciót foglalják el, 4 győzelem, 2 döntetlen mellett 4 vereséget is elszenvedtek, ám a szoros mezőnynek köszönhetően így is csak 3 pontra vannak az áhított 4. helytől. Brendan Rodgers fiai hazai pályán nem kápráztatták el a publikumot. Megverték a Southamptont illetve a West Bromot, de gólnélküli döntetlent játszottak a Hull Cityvel és a városi rangadón adtak egy pontot az Evertonnak is, míg az Aston Villa győzelemmel tért haza az Anfield Roadról. Az 5 hazai meccsükön mindössze 5 gólt szereztek, mely elég karcsú teljesítmény, de a 4 kapott gól viszont a védelmet dicséri. Luis Suarez góljainak hiányát megérzik a vörösök, az uruguayi támadó pótlására szerződtetett Mario Balotelli még nem szerzett gólt ebben a szezonban a Premier Leagueben, pedig 8 találkozója volt rá, csupán a Bajnokok Ligajában és a Ligakupában jegyez 1-1 találatot. Az utolsó 5 meccsükön összesen két alkalommal találtak a kapuba, ezekből egyszer hagyták el győztesen a pályát, szóval a támadásokkal sok gondjuk lesz a hazaiaknak.

A Poolnak azonban most sem lesz könnyebb dolga a gólszerzéssel. A Chelsea, mely eddig egyedüliként veretlen az angol pontvadászatban, a hétközi szlovén BL fiaskót feledtettné. Eddigi 5 idegenbeli találkozójukon 3 győzelem mellett 2 döntetlent játszottak, ám mindkét X-et Manchesterben érték el, a United és a City ellen. Külön érdekesség, hogy mindkét döntetlennél a hajrában énekelték ki a 3 pontot a londoni kékek szájából. A Chelsea Liverpool városában is pályára lépett már ebben a szezonban, az Everton ellen játszottak egy 9 gólos thrillert, melynek végén 6-3-ra győztek. A Kékek 4 pont előnnyel vezeti a PL-t a Southampton előtt, kérdés a Szentek lendülete meddig tart ki, de a bronzérmes Manchester City 6 ponttal van lemaradva. José Mourinho, a Chelsea menedzsere a péntek délutáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Diego Costa várhatóan kezdeni fog, aki 9 góljával a második Agüero mögött a második a góllövőlistán. A másik támadó, Loic Remy is felépült sérüléséből.

Mindkét csapat várhatóan támadólag fog fellépni, hiszen a pontosztokádás egyik csapatnak sem jó eredmény.

Premier League, 11. forduló

Liverpool – Chelsea 13:45 (Digi sport 1)

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu/twitter.com, képek: soccersouls.com)