Jump to content

Barcelona: Xavi angol válogatott játékosokkal erősítene

2014. 11. 12. 11:30

Ha valaki jól ismeri a Barcelona csapatát és tudja, hogy mely játékosokra lenne szüksége a katalán óriásnak, az Xavi aki már lassan 30 éve áll a patinás klub alkalmazásában. A rutinos középpályás a minap egy interjúban nagyon pozitívan nyilatkozott az angol válogatott két fiatal tagjáról, Raheem Sterlingről és Ross Barkleyról, kiemelve, hogy mindkettőt el tudná képzelni Barcelona játékosként.

Xavi egy elismert futball szakértővel értekezett a két játékosról, a liverpooli Raheem Sterlingről és az Everton alkalmazásában álló Ross Barkleyról. Xavi a szakember kérdésére, miszerint el tudná-e képzelni a két fiatalt a Barcelona kötelékében, habozás nélkül igennel felelt.

"Úgy gondolom, hogy lehetnének a Barcelona játékosai. Hihetetlen jó fizikummal vannak megáldva és technikailag is képzettek. Mi Spanyolországban általában a technikára hegyezünk ki mindent, azok a játékosok kelendőbbek, akik technikásabbak, holott a fizikum is legalább annyira fontos" - beszélt a Barcelona legendája a két angolról.

Xavit a játékosokon kívül természetesen saját pályafutásáról is kérdezték, nevezetesen, hogy el tudja-e magát képzelni, mint a Barcelona edzőjét. A veterán középpályás nem zárta ki kategorikusan ezt a lehetőséget sem, ám hangsúlyozta, hogy jelenleg még nem gondolkodik pályafutása befejezésén, így nem nagyon gondolkodik azon, hogy mi lesz ha egyszer valóban szögre akasztja a stoplist.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:telegraph.co.uk)