Jump to content

PL: a Szentek francia válogatottja nagyobb klubba vágyik

2014. 11. 12. 12:10

Története egyik legjobb idényrajtját produkálja az angol Premier League-ben a Southampton együttese. Az idénynek alaposan felforgatott kerettel nekivágó csapat a holland Ronald Koeman vezetésével egyelőre a második a bajnokságban, többek között Morgan Schneiderlin kiváló szereplésének köszönhetően. Schneiderlinért sorban állnak az európai élcsapatok, nem véletlenül gondolkodott el a francia játékos a váltáson.

Tizenegy fordulót követően az igen előkelő második helyen áll a Premier League-ben a Southampton csapata nyolc győzelemmel, két vereséggel és egy döntetlennel, +18-as gólkülönbséggel. A nyáron több kulcsjátékosát is elveszítő klub remekül erősített, nem sokan gondolták volna, hogy ennyire jól fog szerepelni a bajnokságban. A sikerek egyik letéteményese a francia középpályás, Morgan Schneiderlin, aki eddigi bajnoki mérkőzésein három gólt szerzett és több gólpasszt is adott. A játékos kulcsszereplője Koeman csapatának, ám lehet, hogy nem sokáig élvezheti a southamptoni közönség a 25 éves francia válogatott játékát, ugyanis a hírek szerint elvágyódik a Szentektől.

Schneiderlin már az előző szezon végén is ment volna, ám a klubvezetőség akkor kategorikusan elzárkózott a klubváltástól. A francia játékosnál azonban ismét napirenden van a távozás gondolata és ezt közölte is a főnökeivel.

"Egy pályafutás gyorsan véget érhet és én szeretném még kipróbálni magam egy nagy klubnál. Ma még a Southampton játékosa vagyok. Jelenleg nagyon jól megy a szekerünk, második helyen állunk a bajnokságban. Meglátjuk, hogy tudjuk-e tartani a lépést az idény végéig. Amennyiben megszerezzük valamelyik BL-helyet, úgy a maradásomra is nagyobb az esély, de most még nem érdemes messzemenő találgatásokba belemenni" - beszélt a jövőjét firtató kérdésekről Schneiderlin, aki egyúttal egyértelműsítette, hogy minimum BL-helyen kell zárnia a Southamptonnak annak érdekében, hogy elgondolkodjon a maradáson.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:theliverpoolword.com)