Jump to content

Robben szerint Ronaldo és Messi két szörnyeteg

2014. 11. 12. 12:45

Arjen Robben évek óta kimagasló szinten futballozik. A holland játékos karrierje csúcsán jár, kulcsjátékosa a Bayern Münchennek és a holland válogatottnak. Az Aranylabda közvetlen közelébe azonban nem juthat, igaz nem is az egyéni címek ösztönzik, sokkal inkább a csapattal elnyert trófeák száma. Robben az Eurosport honlapjának nyilatkozott az Aranylabdán kívül többek között Ronaldoról és Messiről is.

Arjen Robben évek óta a Bayern München meghatározó játékosa. A holland 2009-ben érkezett Münchenbe, azóta 176 mérkőzésen 95 gólt szerzett, számolatlanul adta gólpasszokat és - ne szépítsük - hozott össze tizenegyeseket. Robben a bajoroknál kivirult, nyoma sincs a pályafutását akadályozó sérüléseknek, idényről idényre kimagasló szinten teljesít, nem véletlenül van ott az Aranylabdára esélyes játékosok 23-as listáján. A holland válogatott játékossal az Eurosport készített egy rövid interjút, amely során többek között az Aranylabda is szóba került, de C. Ronaldo és Messi sem maradt ki.

Robben az Aranylabdáról:
"Nagyszerű dolog, hogy én is ott vagyok a 23-as listán, de pályafutásom során soha sem az egyéni címek motiváltak, sokkal inkább a csapattal megszerzett trófeák számát akartam növelni."

Robben Ronaldoról és Messiról:
"Soha sem szerettem magam összehasonlítani másokkal. Cristiano Ronaldo és Messi két "szörnyeteg". Ők kimagaslanak a mezőnyből. Vannak ők ketten és van mindenki más."

Robben a német válogatott Aranylabdára esélyes játékosairól:
"Ők is kimagasló tudású játékosok. Elég csak megnézni a Bayern München keretét: a világbajnok keretből többen ott játszanak, mind világklasszis játékosok."

Robben Pep Guardioláról:
"A labdarúgás megszállotja. Képes arra, hogy hajnali háromkor felhívjon és taktikáról diskuráljon veled. Mindig az új szisztémák járnak a fejében. Hatalmas fejlődésen mentünk keresztül neki köszönhetően, kiszámíthatatlanná tett minket."

Robben a jövőjéről:
"Voltam már több nagy klub alkalmazásában is és dolgoztam több világhírű és eredményes vezetőedző irányítása alatt. De ilyen boldog, mint a Bayern Münchennél még soha sem voltam. Van még pár idény a szerződésemből, és eszem ágában sincs máshova igazolni.

(fg)
(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:sportsmole.co.uk, thhepochtimes.com)