Jump to content

FIFA-ranglista: 44. helyen a Dárdai vezette válogatott, Németország továbbra is az első

2014. 11. 27. 11:23

Nyilvánosságra hozta a FIFA a novemberi világranglistát, ahol az első tízben nincs nagy változás. A magyar válogatott 6 pozícióval előrébb került, így a 44., míg a legnagyobb javulást a Feröer-szigetek válogatottja mutatta be, már a 105. helyet foglalják el.

Az élmezőnyben nagy változások nem történtek. Az első helyet továbbra is a világbajnok német válogatott foglalja el, míg a második helyen a döntőt elbukó Argentína áll. A szimbolikus bronzérmes pozícióban Kolumbia található. A top 10 további sorrendje: Belgium, Hollandia, Brazília, Portugália, Franciaország, Spanyolország és Uruguay. Portugália és Spanyolország javított egyedül, egy illetve kettő pozíciót, míg Uruguay kettőt rontott. Az angol válogatott egyre javuló formát mutat, 7 helyet előrelépve már a 13.

Hazánk válogatottja a 44. helyre került, az októberi 50. után. Közvetlen előttünk Svédország, mögöttünk pedig Szlovénia. A csoportunk többi tagja közül Románia áll a legelőkelőbb helyen, már a 15-ek, Görögország egyre rontva helyén a 25. , Észak-Írország a 47. Finnország a 70. , míg a Feröer-szigetek, akik a görögországi csodájuknak köszönhetően a legtöbb helyet léptek előre a 187-ről előrerepültek a 102-re. A helyezések jól mutatják csoportunk erősségét és szorosságát. A végső sorrend pedig sok múlhatnak a későbbi sorsolások során ki melyik kalapba kerül.

(PL)

(forrás: fifa.com/sportrajongo.hu , kép: fifa.com )