Jump to content

Sajtóhír: Messi a Chelsea-hez igazolhat jövő nyáron?

2014. 11. 27. 23:36

Miután napvilágot látott a hír, hogy már az FC Barcelona háza táján is arról beszélnek, Lionel Messi egyszer elhagyja majd a katalán klubot, máris megindultak a találgatások, hova is igazolhatna az argentin fenomén.

Angol lapok és online médiumok ugyanis tudni vélik, hogy a Premier League-be vágyó argentin elutasítja az Arsenal és a Manchester United ajánlatát, és inkább a Chelsea-be igazolna, amely a nyáron 250 millió euróért is hajlandó lenne kivásárolni őt 2018 nyaráig érvényes barcelonai szerződéséből.

Az angol sajtóértesülések Fabián Godoy argentin újságíró nyilatkozatával csengenek egybe, aki egy tévéinterjúban elsorolta a Messi távozása mellett szóló érveket.

Ezek szerint a katalán klub sztárja angolul kezdett el tanulni, emellett pedig úgy érzi, hogy fia, Thiago is jobban járna, ha az angol iskolarendszerben kezdene el tanulni. Messi nem elégedett azzal sem, hogy az adóhivatallal vívott harcában nem kapott kellő háttértámogatást a Barcelonától.

Döntésében sportszergyártói indokok is szerepelhetnek, ugyanis az Adidas mindent megtenne azért, hogy az általa támogatott klubok közül (Chelsea, Bayern München, Real Madrid) valamelyik kivásárolná a Nike-tól az argentint.

Jose Mourinho állítólag örülne Messi érkezésének, Cesc Fabregas pedig lobbistaként is sokat segíthetne korábbi csapattársánál. A hírek szerint Xavi Hernandez is úgy gondolja, hogy míg a Barcelonában már nincs hova fejlődnie Messinek, addig az angol bajnokságban jobb játékossá válhatna.

A legbeszédesebb azonban maga Lionel Messi közelmúltbeli nyilatkozata, melyből azonban egyelőre semmi konkrétumot nem tudunk meg: „Nem tudom megmondani, hogy az idény után mi lesz, a futballban bármi megtörténhet. Sokszor kifejtettem már, ha rajtam múlna, örökké a katalánoknál maradnék, de a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogyan eltervezed”.

Arra azonban számíthatunk, hogy hasonló sajtóhírek tucatjai jelennek majd meg a nyári átigazolási szezon végéig, és csak az utolsó pillanatban fog kiderülni, hogy vajon Messi tényleg elhagyja-e a katalán klubot.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:hiilkubad.com)