Jump to content

Di Maria három legjobb csapattársa

2014. 11. 29. 14:50

Angel di Maria, a Manchester United és az argentin válogatott klasszisa megnevezte a három legjobb játékost, akivel csapattársak voltak eddigi pályafutása során. Nagy meglepetés nincs a dobogón, sőt, a szélső még tett egy finom gesztust is a United szurkolók felé is.

Nem lehet azt mondani, hogy Di Mariának viszonylag fiatal kora ellenére nehéz dolga van akkor, amikor meg kell neveznie a három legjobb játékost volt csapattársai közül, hiszen Nagy-Britannia jelenlegi legdrágább igazolásának önéletrajzában portugál és spanyol bajnoki címeket, kupagyőzelmeket, Bajnokok Ligája győzelmet, valamint világbajnoki döntőt találunk. Ezen címek megnyeréséhez kiváló társak is kellettek, a rangsort pedig örömmel rakta össze Di Maria egy újságírói kérdésre. Válasza ugyanakkor örömmel töltheti el a United szurkolóit is.

"Rooney ugyanazon a szinten van, mint Leo (Messi) és Cristiano (Ronaldo), ugyanúgy megértem magam vele, mint Leoval a válogatottban, és Cristianoval a Realban. Az érzés ugyanaz: csak kimegyünk a pályára, hogy focizzunk, hogy tegyük a dolgunkat. Rooney szenzációs, a ma futballjának egyik legmeghatározóbb játékosa."

Azt már mi tehetjük hozzá, hogy tíz évvel ezelőtt ez a három játékos még csak a világ legígéretesebb játékosai közé tartozott: Messi bontogatta a szárnyait a Barcelonában, Cristiano Ronaldo Beckham pótlására érkezett a Unitedhez, Rooney pedig az Everton színeiben "terrorizálta" az ellenfél védőit. Mindhármójuknak fényes karriert jósoltak a szakemberek, azonban mind Messi, mind Cristiano Ronaldo olyan szintre emelte a világ futballját, ahol az még sohasem járt. Így bár senki, így Di Maria sem kérdőjelezi meg Rooney tehetségét, mutatott játéka, teljesítményének állandósága, egyéni, klub- és válogatottbeli sikerei meg sem közelítik az argentin és a portugál zseni hasonló mutatóit. Mindez azonban egyáltalán nem szégyellnivaló Rooney számára (sem), hiszen ezt a tényt gyakorlatilag a világ összes játékosa elmondhatja magáról.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/thesportbible.com; fotó: sportrajongo.hu/bleacherreport.com/sportskeeda.com)