Jump to content

La Liga: újabb rangadó vár Messiékre

2014. 11. 30. 08:10

Vasárnap este 9 órakor Valenciában rendezik a spanyol bajnokság 13. fordulójának rangadóját, amin a tabella negyedik helyét elfoglaló hazaiak a második helyen álló Barcelonát fogadják. A katalánok jó formába lendültek, ám ugyanez a Valenciáról is elmondható, így izgalmas mérkőzés várható a Mestallában.

Az elmúlt évek gyengébb teljesítményét követően idén ismét remekül szerepel a Valencia. A Nuno Santo edzette "Denevérek" remekül kezdték a bajnokságot, utána azonban becsúszott néhány váratlan vereség, elsősorban idegenben. A sikeres szereplésben elévülhetetlen érdemei vannak az argentin Nicolas Otamendinek: a tavalyi téli átigazolási időszakban érkező védő az idei szezonra illeszkedett be igazán, és vált a tavaly igencsak foghíjas védelem vezérévé. A középpályán a nyári világbajnokságon az algériai válogatottal remekül teljesítő Feghouli, valamint a 2011-ben az U21-es spanyol válogatottal Európa-bajnok Dani Parejo szabja a fazont, míg elöl a Manchester Citytől kölcsönvett Alvaro Negredo, valamint az idén mind a szűkebb élvonalba, mind a spanyol bajnokságba berobbanó Pablo Alcacer szállítja a gólokat.

A vendég Barcelonánál - az eddig igencsak hullámzó játék mellett - minden hétre jut valamilyen "ügy". Ezen a héten rögtön kettő is akadt: a nyáron igazolt Thomas Vermaelenről kiderült, hogy meg kell műteni, és 4-5 hónap kihagyásra kényszerül, ami az elnökválasztás közeledtével nem vet túl jó fényt a már eddig is bírált Andoni Zubizzareta sportigazgató munkájára. Tegnap pedig egy spanyol újságíró hozta le a hírt, miszerint a Chelsea az Adidas anyagi támogatásával megpróbálja leigazolni Lionel Messit 2015 nyarán, kifizetve akár az argentin klasszis 250 milliós kivásárlási árát is. Szakmai szempontból sincs teljes nyugalom a katalánoknál: a Real elleni idegenbeli, majd az azt követő Celta elleni hazai vereség után olyan hangok láttak napvilágot, hogy a játékosok jelentős része nem bízik a nyáron kinevezett Luis Enriquében, amelyre reagálva a spanyol újságok már "leültették" a kispadra a Marseille jelenlegi edzőjét, Marcelo Bielsát. A két vereséget követően a Barca legyőzte idegenben az Ajaxot, az Almériát és a Nicosiát, hazai pályán pedig kiütötte a Sevillát (5-1). Az eredmények mellett a mutatot játék is kezd hasonlítani a Luis Enrique által megálmodottakra, ugyanakkor főleg a védelem okozhat még kellemetlen perceket a katalán szurkolóknak. Kérdés, hogy az egyre jobban "egymásra találó" Messi-Neymar-Suarez trió meddig tudja kompenzálni a hátsó alakzat hibáit.

Tipikusan háromesélyes mérkőzésre van kilátás tehát a Mestallában, amely hagyományosan nehéz terep a vendégcsapatok számára.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/zimbio.com/fourfourtwo.hu)