Jump to content

Premier League statisztikák

2014. 11. 30. 09:56

A Premier League tegnapi játéknapján a Chelsea 0-0-ás döntetlent ért a Sunderland vendégeként, amivel a Kékek két nagy sorozata is megszakadt, ma pedig a kiválóan szereplő Southampton fogadja a Manchester Cityt, a két csapat összehasonlítása érdekes dolgokra mutat rá.

Tegnap nagy valószínűséggel sok szerencsejátékos átkozta el a Chelsea-t: José Mourinho csapata egy papíron biztos győzelem és az ezzel járó 3 pont helyett csupán 1 pontot hozott el a Fekete Macskák otthonából. Amint arra a SkySports rámutat,

- először fordult elő idén, hogy a Chelsea tétmeccsen nem szerzett gólt, illetve 7 siker után először nem tudott legyőzni egy, a tabella alsó felében tanyázó csapatot.

- a Chelsea immáron 20 mérkőzés óta veretlen, figyelembe véve minden sorozatot,

- a Chelsea az egyedüli veretlen csapat a Premier League-ben.

A várakozáson felül teljesítő Southampton és a 3. helyen álló City ma délutáni rangadója előtt nem maradhatott el a csapatok összehasonlítása. A Southampton keretének összértéke 89.15 millió font, a vendégeké 341.95 millió. A nyáron a Szentek 56.9 millió fontot költöttek, játékoseladásból származó bevételük pedig 87 millió font. Ugyanezek az adatok a Citynél 32, és 23 millió font. A mérkőzés 14.30-kor kezdődik.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/SkySports twitter; fotó: sportrajongo.hu/football65.com/transfersources.com)