Jump to content

Serie A: Derby della Mole és Roma – Inter a vasárnapi menü

2014. 11. 30. 14:50

A Juventus csapata a torinói derbyn fogadja a Bikákat, majd a Roma hazai pályán folytathatja tovább a Juve üldözését, ehhez a milánói kék-feketéket kell legyőzniük.

A Juventus, mely a hét közben 2-0-ra győzött Malmöben, ezzel hatalmas lépést téve a csoportból való továbbjutáshoz most a Serie A-ban lép pályára a győzelem megszerzéséért. A városi rivális Torino gárdáját fogadják és minden előjel arra mutat, hogy az Öreg Hölgy siker hagyja el a pályát a 90 perc után. A városi rangadókon azonban bármi megtörténhet. A Juve az idei szezonban 12 meccséből 10 alkalommal győztesen hagyta el a pályát, mindösszesen Sassuolo ellen hagyott el két pontot, valamint a Genoa verte az utolsó pillanatban Allegri fiait. A Juve a vereség óta mind az öt mérkőzését megnyerte, melyeken csak két gólt kaptak, mind a kettőt az Olympiakostól a BL-ben. A bajnokságban az eddigi meccseiken négy gólt kaptak, hazai pályán pedig lenyűgöző mérleggel állnak, 100%-osan és 17-2-es gólkülönbséggel. A Torino gárdája viszont pocsék szezonkezdeten van túl. Immobile eligazolásával keletkezett űrt nem bírják kitölteni, így a Bikák csak a 15. helyen szerénykednek. Az eddigi 12 fordulóban mindössze 7 alkalommal találtak be, a legutóbbi 3 mérkőzésükön, beleértve a Club Brugge elleni EL találkozót, gólképtelenek maradtak. Így kisebb fajta csoda kellene tőlük, hogy betaláljanak Buffon kapujába, márpedig ha pontot akarnak lopni a riválistól, egy gólt mindenképp szerezniük kell. A Torino amúgy sem vitézkedik idegenben, bár hozzá kell tenni, hogy nem volt könnyű sorsolásuk, hiszen a tabella első hat csapatából néggyel játszottak és mindtől ki is kaptak, egyedül a Cagliari otthonából hozták el a három pontot.

A vasárnapi nap záróakkordja, a forduló rangadója a Roma – Internazionale. A Farkasok, akik három egységgel vannak lemaradva a listavezető Juventustól hazai pályán eleddig ellenállhatatlanok. Az otthon lejátszott 8 meccsükből mindösszesen két csapat tudta bevenni a kapujukat, a CSZKA Moszkva, illetve a Bayern München, igaz a müncheni alakulat hétszer mattolta a védelmet. A stabil védelem előtt pedig egy szenzációs támadógépezet van, a Roma eddig minden hazai találkozóján szerzett gólt, a bajnokságban pedig kettőt legalább. Tizenegy játékos talált be eddig a szezon során, ez pedig a legtöbb a Serie A mezőnyében. Az ellenfél a rapszodikusan teljesítő Inter gárdája. A régi új szakvezető, a Walter Mazzari helyére kinevezett Roberto Mancini, aki egy döntetlennel tért vissza kispadra a városi derbyn az AC Milan ellen, most egy újabb nehéz feladat előtt áll. Az eddigi hat idegenbeli találkozójából mindösszesen egyet nyert meg az Inter, és ami még ennél is szörnyűbb statisztika, hogy ezeken a találkozókon csupán három gólt szereztek. Így a római találkozón sokkal több szükségeltetik Palacioéktól. Az Internek is rendkívül fontos a három pont, hiszen borzasztó forma ide, 10. hely oda, a dobogó és a BL indulást jelentő 3. hely mindössze öt pontra van.

18:00 Juventus – Torino (Digi Sport2)

20:45 AS Roma – Internazionale (Digi Sport1)

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu , kép: legaseriea.it)