Jump to content

Serie A: Háromszor vezetett a Roma, hogy egyszer nyerjen

2014. 11. 30. 22:45

A Juventus utolsó perces győzelme után a Romának nyernie kellett az Inter ellen, hogy a torinóiak nyomában maradjanak. Mancininek sikerült feltüzelnie a kék feketéket, de a Farkasok örülhettek a végén.

Az első félidő kezdetén, mint ahogy az a Romatól már megszokott, domináltak a Farkasok. Ám a mezőnyfölényük csak apró lehetőségekben mutatkozott meg. A gólra a 21. percig kellett várni, ekkor a jobb oldalon Maiconhoz került a labda, aki lepasszolta Ljajicnak, aki egyet tolr rajta, majd középre centerezett. A labda elment Handanovic keze mellett és Gervinho két lépésről belsőzött az üresen tátongó kapuba. Az elefántcsontparti támadó a 33. percben újra betalált, de les miatt gólját érvénytelenítették. Hosszú idő után az Inter újra eljutott a Farkasok 16-sához, ki is harcolták a második sarokrúgásukat. A szögletnél igazolták a régi mondást, a „szöglet fél gól”, Kuzmanovic beívelését Ranocchia bólintotta a hálóba a 36. percben. A Roma így a hetedik hazai mérkőzésén megkapta az első gólját a bajnokságban. A félidőre így a csapatok 1-1-es döntetlennel vonultak az öltözőbe.

A második félidő elején ismét bekezdett a Roma. A 47. percben Holebas lódult meg egy a félpályától, egy csel után, Ranocchiával találta szembe magát, akit egy megkerülős csellel becsapott, majd elemi erővel zúdította a labdát ballal a hosszú felsőbe. Holebas első gólja volt a szezonban, és ő a 12. játékos, aki a 14/15-ös idényben betalál a Serie A-ban a Roma színeiben. Az Inter nem zuhant össze a kapott gól után, Osvaldo előtt adódott két lehetőség is pár perc eltéréssel, a másodikat pedig gólra is tudta váltani az 57. percben. Egy szépen kijátszott akció végén 14 méterről, középről lőhetett, a blokkolni akaró Astori lábán irányt változtatott a labda, így az becsapva De Sanctist, a hálóban kötött ki. Sokáig nem örülhettek a milánói kék-feketék. 3 perccel később Gervinho és Totti alakítottak ki helyzetet. Az olasz kicsit rosszul vette át a labdát, viszont a védők nem tudtak tisztázni, így a második hullámban érkező Pjanic elé kotorta a csapatkapitány a labdát, aki 11 méterről a kapuba helyezett. Ezzel a Roma harmadszorra is megszerezte a vezetést. A gól után a Roma maradt továbbra is kezdeményezőbb. Igyekeztek egy esetleges negyedik góllal eldönteni végképp a találkozót, ám hol a védők vetődtek közben, hol Handanovic hárított. Az utolsó 10 percben az Inter beszorította a Romát, a Farkasok pedig kontrákból operálhattak. Hatalmas lehetőségek alakultak ki mindkét oldalon, de a mérkőzés 92. percében dőlt el végleg a mérkőzés. Pjanic végezhetett el szabadrúgást 20 méterről, melyet orvosi precizitással tekert a rövid felsőbe. A Roma továbbra is 100%-os hazai pályán, és lő távon belül maradtak a Juvéhoz képest, az Inter pedig a 11. helyen tanyázik.

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu, kép: sportwittness.ning.com)