Jump to content

Serie A: Pirlo a 93. percben döntötte el a torinói derbyt

2014. 11. 30. 20:00

Sokáig úgy tűnt, hogy pontot csennek a Bikák az Öreg Hölgytől, ám a végén érkezett Andrea Pirlo és eldöntötte a Derby della Mole-t.

Az első játékrészben nem sokáig várt a hazai csapat, azonnal nekiesett a városi riválisnak. Az első lehetőséget Llorente hagyta ki, 5 méterről fejelt a kapu fölé. A következő helyzet a vendég csapat előtt adódott. Tevez szabálytalankodott 25 méterre a kapujától, majd a megítélt szabadrúgást a volt Juventus játékos Quagliarella lőtte a kapura, ám Storari hárítani tudott. A 13. percben Pirlo végezhetett el szabadrúgást hasonló távolságból a másik kapunál. Lövése levágódott a sorfalról, ám a játékvezető büntetőt ítélt, ugyanis alkarral hárítottak a falban, melyre külön felhívta a figyelmet a sípmester. A tizenegyeshez Vidal állt oda, kegyetlenül bevágta a kapu jobb oldalába, de meg kellett ismételni, mivel többen berohantak a 16-oson belülre. Vidal ismét odaállt, ezúttal a kapu jobb oldalába lőtt, ezzel korán, már a 15. percben vezetést szereztek a zebra mezesek. A szurkolók ekkor azt hitték elkezdődik az örömfoci. Ám a 23. percben Bruno Peres a saját 16-osánál labdát szerzett, majd őrületes vágtába kezdett, lefutotta a gólszerző Vidalt, majd mielőtt a védők keresztezni tudtak volna, elemi erővel kilőtte a hosszú sarkot és a kapufa segítségével a labda a hálóba vágódott. Ezzel a Torino 12 év, azaz 2002. február 24-e után gólt szerzett a Juventus ellen. A játékrész hátralevő idejében a Juve újfent megpróbált helyzeteket kialakítani, illetve a vendégek is meglepően bátran játszottak, de gól nem született, pedig Tevez és Vidal előtt is ott volt a lehetőség.

A második félidő első 5 percében bekezdett a Juve, egy pontrúgás után Vidal fejelhetett, ám a labda centikkel a kapu felett hagyta el a játékteret. A Torino kontrából veszélyeztetett, Quagliarella megelőzte Evrát, majd a kivetődő Storari elől még becsúszva kapura tudta rúgni, ám a labda még talán a kapufát is érintve mellé ment. Ezután a mérkőzésre inkább a mezőnyjáték volt jellemző. Az esős időben a csapatok távoli lövésekkel próbálkoztak, de az eredmény nem változott. Az utolsó 15 perc kezdődött meg, mikor úgy tűnt a hazaiak új sebességi fokozatba kapcsolnak. Tevez verekedte át magát a védőkön, letette Vidalnak a szélre, aki egyből centerezett középre, a csereként beállt Pereyra a kapu is helyezett, ám az asszisztens behúzta a lest, így érvénytelenítették a találatot, teljes joggal. 3 perccel később a Torino a saját térfelén a labdát vesztett, ám a Juve nem tudott mit kezdeni a négy a négy elleni szituációval, sőt, Lichtsteiner feleslegesen szabálytalankodott az ellenfél 16-osánál, melyért teljes joggal megkapta második sárgalapját, így a Torino szűk 15 percre emberelőnybe került. Vérszemet is kaptak a vendégek, eljutottak Storari kapujáig, de a hazaiak többször is belevetődtek a lövésekbe. Az emberhátrány ellenére a Juventus is alakított ki helyzeteket, de a lövések nagy jelentettek nagy veszélyt. Ám a 93. percben jött a dráma, Andrea Pirlo 5 másodperccel a jelzett hosszabbítás vége előtt 25 méterről kilőtte Gillet hálóját. Ezzel a Juventus továbbra is 100%-os otthon, a Torino vesszőfutása pedig továbbfolytatódik, pedig egy pontra rászolgáltak volna.

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu, kép:focilive.hu)