Jump to content

La Liga: Kétszázados Ronaldo góljaival nyert a Real

2014. 12. 06. 22:38

 

Zsinórban 18. győzelmére készült a Real Madrid, ehhez a Spanyol Bajnokságban a Celta Vigot kellett legyőznie. Azt a Celtát, mely idén megtréfálta már a Barcát is idegenben, így Carlo Ancelotti legénységének figyelnie kellett. Cristiano Ronaldo viszont eldöntötte a találkozót.

Az első játékrészben a Real egyből bekezdett, helyzetet helyzetre halmozott, de gólt nem sikerült szerezniük. Nyomás alatt tartották a Celta kapuját, a vigoi csapat eleddig egyszer kapott ki az idei szezonban, igaz akkor Madridban, a Rayo Vallecanotól. Gólt nem sikerült szerezniük Cristiano Ronaldoéknak, a Celta viszont még a kapuig sem nagyon jutott el. A 34. perc hozta meg a változást. Marcelo hozta fel a labdát, majd belöbbölte a 16-oson belülre, CR7 startolt rá, de Jonny taszított rajta egyet. A portugál mondhatni túl könnyen adta meg magát, előrevetődött, Undiano Mallenco pedig a büntetőpontra mutatott. Véleményes büntető, de ha Puhl Sándort idézzük: „volt testi kontaktus”, akkor megadható. Cristano Ronaldo a tőle megszokott magabiztossággal végezte el az ítéletet. Ezzel a 36. percben megszerezte a vezetést a Királyi Gárda. A gól, vagy inkább a megítélt büntető összezavarta a vendég csapatot. A Madrid eldönthette volna a meccset, de kimaradtak a lehetőségek, többek között a 300. bajnokiját a Blancók színeiben játszó Sergio Ramos rontott a kaputól 5 méterre.

A második félidő elején az első lehetőség a Celta előtt adódott, de kaput nem talált a lövés. A Real tovább folytatta domináns játékát, a labda is náluk volt többet, helyzetek is előttük alakultak ki, de a Celta hálóőre, Alvarez eszén nem tudtak túljárni. A jég a 65. percben tört meg, Kroos passzolt Ronaldohoz, a portugál próbálta továbbpörgetni, ám vendég védőkről elé pattant a labda, melyet kapásból 11 méterről ellőtt, a labda a jobb alsó sarokban kötött ki, Ronaldo ezzel már második gólját szerezte, az idei bajnokságban a 14. meccsen a 22. találata volt, míg a Real színeiben játszott bajnoki meccseken a 199. gólja. A hazaiak a biztos vezetés tudatában kicsit átadtak a terepet a Vigonak, ám néhány apró lehetőségtől eltekintve a mai napon befuccsolt a támadójátékuk. Ezt jól bizonyítja, hogy a találkozón egyetlen kaput eltaláló lövése nem volt a vendégeknek, Casillasnak csak a beadásoknál kellett résen lennie. A madridi csapat a 81. percben vitte be a kegyelemdöfést. Bale, Marcelo, Ronaldo volt a labda útja, mely újra a kapu jobb alsó sarkában kötött ki. CR7 23. triplázása volt a La Ligában. A Real pedig 18. mérkőzését is megnyerte zsinórban.

Real Madrid – Celta Vigo 3-0 (Cristiano Ronaldo ’36, ’65, ’81)

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu, kép: realmadrid.com)