Jump to content

MU: van Gaal és az elköltésre váró százmilliók

2014. 12. 06. 11:00

Louis van Gaal, a Manchester United holland szakvezetője sosem a szerénységéről volt híres. Nem volt ez másképp a BBC-nek adott interjújában sem, ahol klubja gyakorlatilag kimeríthetetlen anyagi forrásairól, és azok felhasználásáról beszélt.

Louis van Gaal egy sajtótájékoztatón azzal büszkélkedett, hogy januárban annyi pénzt költhet játékosokra, amennyit nem sajnál. A Manchester United idén nyáron kinevezett edzőjének mondjuk eddig sem kellett élére állítani a pennyket, hiszen 150 millió fontot tapsolhatott el olyan játékosokra, mint Angel di Maria, Luke Shaw vagy Radamel Falcao. Azonban a csapat így is jócskán lemaradva kullog a Chelsea – és ami rosszabb: a Manchester City – mögött.

A United kapcsán a sajtóban mindig három nevet szoktak emlegetni: a Dortmund világbajnok védőjét, Mats Hummelst, az AS Roma középpályását, Kevin Strootmant, illetve az Atletico Madrid uruguayi védőjét, Diego Godínt. Egyik sem lenne olcsó vétel, és év közben egyikük sem valószínű, hogy otthagyná klubját, főleg úgy, hogy a Bajnokok Ligájában játszhatnak.

A nagy igazolási lendületet ráadásul a Manchester United klubigazgatója, Ed Woodward azzal igyekezett tompítani, januárban nem valószínű, hogy rövid távú – azaz a csapat bajnokesélyein közvetlenül lendítő – igazolások lesznek.

Azonban bármennyire is kiapadhatatlannak tűnnek a United pénzforrásai, a szurkolók most már eredményeket is várnának a nyáron kinevezett Van Gaaltól, akinek eddigi ténykedése finoman szólva is megkérdőjelezhető, főleg a rendelkezésére álló játékoskeret ismeretében...

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/sportgeza.hu/bbc.com; fotó: sportrajongo.hu/bbc.co.uk)