Jump to content

City: Aguero nélkül a sorsdöntő római meccsen

2014. 12. 07. 10:45

Nagy bajba került Manuel Pellegrini, a Manchester City mestere: az eddig szezonban szenzációsan játszó, a csapatot a hátán vivő argentin klasszis, Kun Aguero megsérült az Everton elleni szombati mérkőzésen, és biztosan nem játszhat a Roma elleni sorsdöntő, szerdai Bajnokok Ligája mérkőzésen.

„Jelenleg lehetetlen megmondani, hogy milyen hosszú kihagyásra számíthat. Térdszalagsérülése van, annyi bizonyos, az viszont vasárnap derül ki, hogy milyen súlyos. Minden bizonnyal kihagyja a Roma elleni mérkőzést. Szalagsérülés esetén nagyon nehéz rendbe hozni egy játékost három napon belül. Ez hatalmas gondot okoz nekünk, hiszen Sergio kitűnő formában van, meghatározó futballistája a csapatnak. Ráadásul Edin Dzeko is csak most épült fel a sérüléséből, David Silva sem áll készen a bevetésre, és Sztevan Joveticsnek is egészségi problémái vannak. Ennyi kulcsjátékos nélkül nagyon nehéz lesz egy sorsdöntő BL-meccset megvívni, de nem panaszkodom – a keret többi tagjának kell megoldani a feladatot, és továbbjuttatni minket” – nyilatkozta Pellegrini.

Hogy mennyire fog hiányozni Aguero a Citynek, azt a SkySports statisztikái mutatják meg igazán: az argentin csatár idén 20 mérkőzésen játszott, ezeken 19 gólt lőtt, 75 percenként talált a kapuba átlagosan, 65-ször lőtt kapura, 4 gólpasszt adott, a City góljainak 65%-ban közreműködött.

Szerdán a Citynek győznie kell Rómában, ha tovább akar jutni a legjobb 16 közé.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu/SkySport twitter; fotó: sportrajongo.hu/telegraph.co.uk/bleacherreport.com)