Jump to content

La Liga: Második félidőben gálázva nyert a Barca

2014. 12. 07. 19:56

A Barcelona a Real Madrid győzelme miatt még inkább lépéskényszerben volt, míg az Espanyol első vendég sikerét szerette volna elérni. Nos, a kisebbik katalán csapat megszerezte a vezetést, de az első félidő után beindult a Barca hengere. Messi pedig mesterhármast szerzett.

Az első félidőben hatalmas meglepetésre a vendégek szereztek vezetést. Az első kontratámadásuk végén Sergio Garcia lőtte Bravo kapujának jobb alsó sarkát. A Barcelona ezután még többet támadott, míg az Espanyol betömörült a kapuja elé. Egyértelműen a kontrákra rendezkedtek be a kék-fehérek, melyekből egy újabb lehetőségük akadt, de nem tudtak élni vele. Casilla eszén nem sikerült túljárnia a Messi, Neymar, Suarez támadógépezetnek. Ha pedig a kapus már verve volt, akkor a kapufa segített a hálóőrnek, például Messi szabadrúgásánál. Mikor már úgy tűnt az Espanyol vezetéssel térhet szusszanni egyet, jött Messi, aki egy 18 méterről elengedett lövéssel bevette a kaput, pedig hárman is igyekeztek blokkolni.

A második félidőben minden ott folytatódott, mint ahol az elsőben abbamaradt. Az 50. percben Messi egyéni megvillanása után már a Barca vezetett 2-1-re, pár perccel később pedig már kétséget sem hagytak a győztes kilétét illetően. Pique talált be egy szöglet után, ez volt a gránátvörös-kékek első gólja sarokrúgás után. A Barcelona azonban a biztos vezetés után sem állt le, míg az Espanyol helyzetet sem tudott kialakítani. A csereként beálló Pedro előbb betalált, majd Messinek is kiosztott egy gólpasszt. Az argentin így Cristiano Ronaldohoz hasonlóan mesterhármast szerzett a 14. fordulóban, a Barcelona pedig továbbra is 2 pont hátránnyal a Blancók első számú üldözője.

Barcelona – Espanyol 5:1 (Messi ’45, ’50, ’81, Pique ’53 Pedro ’77 ill. S. Garcia ’13)

Korábbi vasárnapi találkozó:

Rayo Vallecano – Sevilla 0:1 (Bacca ’8)

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu kép:fcbarcelona.com)