Jump to content

PL: Holland csata a dobogóért

2014. 12. 09. 11:43

Rangadóval zárult a Premier League 15. fordulója hétfő este. A negyedik helyen álló Southampton fogadta az ötödik helyezett Manchester Unitedet. A játéknap előtt egy pont volt a szentek előnye a tabellán; mindkét csapat ezen akart változtatni, persze más-más előjellel.

A legutóbbi 4 meccsén 12 pontot szerző Manchester United kezdte jobban a meccset, és szerezte meg a vezetést a 12. percben, José Fonte aktív közreműködésével. A hazaiak csapatkapitánya figyelmetlenül adott haza, Van Persie lecsapott a labdára, és Forster lábai között a hálóba passzolt.

Érdekes módon a gyorsan bekapott gól nem fogta meg a Southamptont, sőt, mintha feltüzelte volna őket, hogy hátrányba kerültek.

A 30. percig kellett várnia az egyenlítésre a hazai közönségnek: egy tizenhatoson belüli kavarodást követően Tadic lőtt, a lövését még blokkolni tudták a vendég védők, azonban a lecsorgó labdára már Graziano Pelle érkezett a leggyorsabban és bombázott öt méterről De Gea kapujába. Több gól már nem esett az első játékrészben, így 1-1-gyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő első fele kiegyenlített játékot hozott, de igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Aztán a 71. percben egy bal oldali szabadrúgást követően Rooney ívelt a kapu elé, és a hosszún érkező Van Persie ismét Forster lábai között juttatta a hálóba a labdát.

A hátralévő időben már nem született gól, így a 2-1-es győzelmet követően a United fellépett a dobogó legalsó fokára, míg a Southampton visszacsúszott az ötödik helyre. Louis van Gaal együttese hétvégén a Liverpoolt fogadja, míg Ronald Koemanék a Burnleyhez látogatnak.

Premier League – 15. forduló:

Newcastle United – Chelsea 2:1

Liverpool – Sunderland 0:0

Hull City – West Brom 0:0

QPR – Burnley 2:0

Stoke City – Arsenal 3:2

Tottenham Hotspur – Crystal Palace 0:0

Manchester City – Everton 1:0

West Ham – Swansea 3:1

Aston Villa – Leicester City 2:1

Southampton – Manchester United 1:2

(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó:skysports.com)