Jump to content

BL: még két hely kiadó

2014. 12. 10. 08:38

Szerdán az E, az F, a G és a H jelű négyes hatodik fordulós találkozóival zárul a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre. Az egyenes kieséses szakaszba már csak két hely kiadó, ezért a kettőért az E és a G csoportban harcolnak majd, a többi négyesben eldőlt a továbbjutás kérdése, igaz a helyezések még nem és persze az EL-helyekért is folyik még harc több kvartettben is.

E csoport: ebben a csoportban a Bayern München továbbjutása már hetekkel ezelőtt eldőlt, ahogy a csoportelsőség kérdése is. A Manchester City viszont az életéért küzd, a Roma otthonában egy döntetlen is elég lehet neki, de biztos ami biztos, nem ártana ha nyerne. Ugyanakkor Agüero nem játszhat sérülés miatt, kérdés, hogy tudja-e valaki pótolni a bombaformában lévő argentint. A Bayern-CSZKA összecsapásnak a németek részéről nincs tétje, míg a moszkvaiak egy esetleges győzelemmel - és egy City vagy Roma vereséggel - megcsíphetnék az Európa-ligát érő helyezést.
AS Roma (olasz)-Manchester City (angol) 20.45
Bayern München (német)-CSZKA Moszkva (orosz) 20.45
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. Manchester City 5 (7-8), 3. AS Roma 5 (8-12), 4. CSZKA Moszkva 5 (6-10

F csoport: a továbbjutás kérdése már eldőlt, a csoportelsőségért folytatott harc azonban még nem. Az Ajax ha legyőzi az APOEL-t, akkor az EL-ben folytathatja.
FC Barcelona (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 20.45
Ajax Amsterdam (holland)-APOEL (ciprusi) 20.45
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Paris Saint-Germain 13 pont, 2. (és továbbjutott) FC Barcelona 12, 3. Ajax Amsterdam 2, 4. APOEL 1

G csoport: a Chelsea már továbbjutott, igaz egy esetleges - és igen csak meglepő - Sporting győzelem nem garantálna csoportelsőséget. Ugyanakkor továbbjutási esélye még a Schalkének is van, a németeknek meg kell verniük a Maribort és bízniuk kell abban, hogy a londoniak legyőzik a portugál csapatot.
Chelsea (angol)-Sporting Lisboa (portugál) 20.45
Maribor (szlovén)-Schalke 04 (német) 20.45
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Chelsea 11 pont, 2. Sporting Lisboa 7, 3. Schalke 04 5, 4. Maribor 3

H csoport: a továbbjutás kérdése eldőlt, ahogy az is, hogy a Porto megy tovább csoportelsőként. Az EL-helyért az Athletic Bilbao és a Bate harcol ez a két csapat ráadásul éppen egymás ellen játszik az utolsó fordulóban.
FC Porto (portugál)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.45
Athletic Bilbao (spanyol)-BATE Boriszov (fehérorosz) 20.45
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) FC Porto 13 pont, 2. (és továbbjutott) Sahtar Donyeck 8, 3. Athletic Bilbao 4, 4. BATE Boriszov 3

A csoportok első két helyezettjei jutnak a nyolcaddöntőbe, a harmadikok átkerülnek az Európa Ligába, a legjobb 32 közé.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dailymail.co.uk)