Jump to content

Visszatér az "igazi" Ronaldo?

2014. 12. 14. 16:40

3 évvel utolsó profi mérkőzése után az egykori világklasszis center, Ronaldo visszatérhet az aktív játékhoz, mégpedig az általa szponzorált Fort Launderdale Strikers csapatában, amely az észak-amerikai futballbajnokságban (North American League Soccer - NALS) szerepel.

Azok a focirajongók, akik a 90-es években nőttek fel, nem győzik felhívni a fiatalabb szurkolók figyelmét, hogy Cristiano Ronaldo nem az "igazi Ronaldo." Luiz Nazario de Lima, a kétszeres Aranylabdás, aki forradalmasította a csatárjátékot, újra felveheti az egyszer már szögre akasztott stoplist, és nosztalgiát ébreszthet jónéhány drukkerben.

Ha hinni lehet a sao paoloi újságoknak, a brazil válogatott korábbi klasszisa elgondolkodott a visszatérésen, mégpedig az észak-amerikai fociligában (NALS) szereplő Fort Launderdale Strikers csapatában, amelyben anyagi érdekeltségei is vannak. Társtulajdonosként Ronaldo nagy szerepet vállal a csapat projektjének felfuttatásában annak érdekében, hogy a klub az egyik legkomolyabb bázisa legyen az amerikai labdarúgásnak. Ezen túlmenően sokat sejtető volt az is, ahogyan a játékos képviselője, Anna Alice Abud újságírói kérdésekre sem kívánta kommentálni a visszatérésről szóló híreszteléseket.

A 38 éves, ex-madridi klasszis formája és kondíciója finoman szólva is bizonytalan. Habár tavaly részt vett egy, a túlsúlyos embereknek kiírt fogyási versenyben, az eredmény nem volt egyértelmű, a játékhoz szükséges fizikai állapotban pedig már évek óta nem láthattuk a "Fenomént". Utolsó profi éve a 2011-es volt a Corinthiansban, ahol néha még meg tudta villantani kivételes képességeit, ugyanakkor sok sérülés hátráltatta.

Annyi bizonyos, hogy megfelelő edzettségi állapotba kerülve, profi sportolókhoz méltó életmódot folytatva (ami, lássuk be, soha nem volt igazán az erőssége...) Ronaldo alsóbb osztályokban még mindig tudna varázsolni. Kíváncsian várjuk a döntését...

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/football.fr; fotó: sportrajongo.hu/worldcupofjoe.com/meristation.com)