Jump to content

BL: PSG-Chelsea és City-Barca a sláger a nyolc között

2014. 12. 15. 12:45

Ma délben kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddönőjének párosításait. A legjobb 16 között több nagy rangadó is lesz, így a Manchester City - Barcelona, vagy a PSG - Chelsea. Az igazán nagyok, mint a címvédő Real Madrid vagy a trónkövetelő Bayern München könnyűnek tűnő ellenfelet kapott.

A Borussia Dortmunddal 1997-ben BL-t nyerő egykori német válogatott csatár, Karl-Heinz Riedle segédkezett a sorsolásnál, amelyen persze, hogy összejött egy Juventus-Dortmund párosítás. Egy Hollywood-i rendező sem tudta volna jobban megkomponálni a történteket, hiszen pont az a játékos húzta ki a két csapatot, aki a 97-es fináléban két góljával oroszlánrészt vállalt a Bundesligában jelenleg kieső helyen álló német csapat első és idáig egyetlen BL-győzelmében.
A Juventus-Dortmundon kívül azért még lesz rangadó a legjobb 16 között, így a Manchester City-Barcelona, amelyet tavaly is megrendeztek, akkor a katalánok 4-1-es összesítéssel mentek tovább. Nem lesz egyszerű dolga a Chelsea-nek sem, hiszen José Mourinho együttese a Zlatan Ibrahimovic által fémjelzet PSG-t kapta ellenfélnek. Mondjuk az idegenbeli kezdés a Chelsea-nek kedvez. A tavalyi döntős Atlético Madrid a Bayer Leverkusen otthonában kezdi meg a nyolcaddöntőt, az Arsenal a Monacót kapta, míg az egykori Videoton-tréner Paulo Sousa jelenlegi csapata a Basel a Portót fogadja, ennek a meccsnek azért lesz egy kis pikantériája.
A címvédő Real Madrid azt a Schalkét kapta melyet tavaly 9-2-vel intézett el és a két együttes közti különbséget nézve kijelenthető, hogy idén is csak a gólkülönbség nagysága a kérdéses, nem a Real továbbjutása. Nem kapott túl nehéz ellenfelet a Bayern München sem a Sahtar Doneck személyében, még akkor sem ha a 9 gólos Luiz Adriano éppenséggel pont az ukrán csapatot erősíti. A brazil gólvágónak nem lesz könnyű dolga a bajor védők és Manuel Neuerrel szemben, ugyanisa Bayern idén a Bundesligában eddig mindössze 3 gólt kapott (15 meccsen), míg a BL-ben 4-et.
A BL-nyolcaddöntő párosítása
Paris Saint-Germain–Chelsea
Manchester City–Barcelona
Bayer Leverkusen–Atlético Madrid
Juventus–Dortmund
Schalke–Real Madrid
Sahtar Doneck–Bayern München
Arsenal–Monaco
Basel–Porto
A menetrend
Nyolcaddöntő: Február 17-18, 24-25.: 1. mérkőzések / Március 10-11., 17-18.: visszavágók
Negyeddöntő: Április 14-15.: 1. mérkőzések / Április 21-22.: visszavágók
Elődöntő: Május 5-6.: 1. mérkőzések / Május 12-13.: visszavágók
Döntő: Június 6., Berlin

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:twitter)