Jump to content

Guardiola elrontotta Rodgers karácsonyát?

2014. 12. 17. 10:36

Pár napja robbant a bomba, miszerint Raheem Sterling a Liverpool fiatal és sokra hivatott szélsője nem írta alá a heti 70 ezer fontot garantáló új szerződését a Mersey-parti alakulatnál. Ezt követően rögtön megkezdődtek a találgatások, hogy vajon mi lehet a döntés mögött. A jól értesültek tudni vélték, hogy Sterling kevesli a pénzt, majd kisvártatva napvilágot látott a pletyka, miszerint a támadó azért hezitál, mert megkörnyékezte Európa jelenlegi két legnagyobb klubja.

A Liverpool idei szenvedését látva nem csoda, hogy Sterling elvágyódik az Anfield Roadról. Ha pedig azt nézzük, hogy a Real Madrid és a Bayern München személyében igen komoly kérőkre talált, akkor pedig egyenesen érthető. A Liverpool idén a BL-ben mutatta meg, hogy fényévekre van még az európai elittől, Raheem Sterling pedig gyaníthatóan elgondolkodott, ogy annak ellenére, hogy még csak 20 éves, nem szeretné kivárni azt a pár évet amely alatt felzárkózik jelenlegi klubja - ha egyáltalán - a spanyol és a bajnok gigász szintjéhez.

Brendan Rodgers feje most aztán tényleg főhet, hiszen nem elég, hogy csapata csapnivalóan szerepel (16 forduló után 11. a PL-ben) de még arra is jó esélye van, hogy elveszítse legjobb játékosát. Rodgers pár hete kijelentette, hogy biztos benne, hogy Sterling meg fogja hosszabbítani a szerződését, ám félő, hogy ahogy tévedett abban is, hogy megfelelően tudja majd pótolni Luis Suárezt, úgy Sterling ügyében is zsákutcába futott.

"A klub és én is nagyon keményen dolgozunk azon, hogy Raheem boldog legyen itt. Imád a Liverpoolban játszani éppen ezért biztos vagyok abban, hogy egyességre fogunk jutni a képviselőivel és nálunk bontakozik majd ki ez a végtelenül ígéretes karrier" - hangzott Rodgers optimista nyilatkozata Sterling szerződésének ügyével kapcsolatban.

Az északír kapitány ugyanakkor messze nem lehet biztos abban, hogy egyik kedvenc játékosa valóban a Liverpoolt erősíti majd a jövőben, ugyanis a Real Madrid után a Bayern München is élénken érdeklődik utána. A bajorok köztudottan versenyben vannak Marco Reusért, ám a hírek szerint a német válogatott játékosa a dortmundi karrier után Madridban folytatja, egyesek szerint már spanyolul is tanul. Pep Guardiola figyelem éppen ezért fordult Sterling irányába és tudjuk, hogy amit a katalán mester egyszer a fejébe vesz, abból nem nagyon enged. Az anyagi tényező nem lehet akadály Münchenben, hiszen miután a stadionra felvett hitelt nemrég kifizették Karl-Heinz Rummenigge elnök kijelentette, hogy innentől kezdve bárkit bármikor meg tudnak venni. Mindezek ismeretében kijelenthető, hogy Rodgers és a Liverpool esélyei nem túl erősek Sterling-ügyben.

(fg)

((Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sportsmole.co.uk)