Jump to content

A világbajnok edző klubedzőként folytatná

2014. 12. 22. 10:32

Joachim Löw 2016 után klubedzőként folytatná pályafutását. A német válogatottal a nyáron világbajnoki címet nyerő szakember egy interjúban beszélt a jövőjével kapcsolatos tervekről, ám természetesen konkrét csapatot nem említett, hiszen a 2016-os Európa-bajnokságon még a Nationalelfet vezeti, a váltás csak azt követően elképzelhető.

Joachim Löw már a nyári győztes világbajnokság után is elgondolkodott a váltáson, ám végül arra jutott, hogy csapatával nekivág még a 2016-os Európa-bajnokságnak, majd reményei szerint egy győztes kontinenstorna után klubedzőként folytatja. Kérőkben valószínűleg nem lenne hiány, hiszen Löw eredményei önmagukért beszélnek. A világbajnoki cím mellett a német szakember rendelkezik még egy vb-bronzzal egy Eb-ezüsttel és volt Eb-elődöntős is csapatával.

"Semmit sem zárok ki a folytatással kapcsolatban - mondta Löw a Kickernek adott interjújában. - Az a legvalószínűbb, hogy a jövőben inkább klubcsapatot irányítok majd. Miért is ne?"

Löw azért sietve elmondta azt is, hogy kétévente van aktualitása annak, hogy elgondolkodjon a váltásról és a legközelebbi alkalom éppen a következő Európa-bajnokság után esedékes. A világ nagycsapatai által már bizonyára körüludvarolt szakember azért arra vigyázott, hogy még véletlenül se hintse el, hogy merrefelé húz a szíve, de enélkül is szinte garantálható, hogy bővelkedni fog az ajánlatokban.

Joachim Löw edzői pályafutása előtt játékosként szerepelt többek között a Freiburg, a Stuttgart és az Eintracht Frankfurt színeiben is. A nemzet "Jogija" posztja szerint támadó középpályás volt, karrierje során 88 gólt szerzett és négyszer még az egykori NSZK válogatottjába is befért.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:tz.de)