Jump to content

PL: Érvényesült a papírforma a Britanniában

2014. 12. 22. 23:30

A Premier League tizenhetedik fordulójában a listavezető Chelsea látogatott a Britannia stadionba. A vendégek a várakozásoknak megfelelően bezsebelték a három pontot, hiába küzdött hősiesen az utóbbi időben javuló tendenciát mutató Stoke City.

Már a második percben egyértelművé tette a Chelsea, hogy nem veszi félvállról a meccset. Fabregas jobb oldali szögletét követően Terry bólintott az ötösről Begovics hálójába, hiába rángatta kétségbeesetten métereken át Cameron.

A bekapott gól nem fogta meg a hazaiakat, kiegyenlítettebbé vált a játék, bár a legtöbb mutatóban továbbra is a Chelsea volt fölényben. A Stoke a tőle megszokott kőkemény futballal rukkolt elő, de kreatív megoldásokra már nem futotta Mark Hughes együttesének erejéből.

A 31. percben megduplázhatta volna előnyét a vendégcsapat: Fabregas ugratta ki Diego Costát, aki két védőt lefutva egyedül törhetett kapura, ám lövése - ha csak centikkel is - de elkerülte a hosszú alsót. Több gól már nem született az első játékrészben, így egygólos vendégelőnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidőben is hasonló volt a játék képe: továbbra is a vendégek domináltak, többnyire az ő akaratuk érvényesült, de a kapu előtt egyik együttes sem tudott váratlant húzni.

A 78. percben aztán Cesc Fabregas duplázta meg a vendégek előnyét: Hazard lapos lövése akadt el a tizenegyespont környékén bóklászó spanyol lábában, aki nem hezitált sokat, egy állítás után kilőtte a hosszú alsót.

Így hiába dobta be Crouchot, Adamet és Dioufot is Mark Hughes, több gól már nem született a mérkőzésen. A Chelsea szezonbeli tizenharmadik győzelmével megtartotta hárompontos előnyét a Manchester Cityvel szemben, míg a Stoke City a 13. helyen áll, csupán 4 pontra a már kieső helyen szerénykedő Burnley-től.


Premier League, 17. forduló:


Manchester City – Crystal Palace 3:0

Aston Villa – Manchester United 1:1

Hull City – Swansea City 0:1

QPR – West Brom 3:2

Southampton – Everton 3:0

Tottenham Hotspur – Burnley 2:1

West Ham – Leicester City 2:0

Newcastle United – Sunderland 0:1

Liverpool – Arsenal 2:2

Stoke City – Chelsea 0:2


(la)


(forrás: sportrajongó.hu / fotó: dailymail.co.uk)