Jump to content

Szuperkupa: A Napoli tizenegyesekkel győzte le a Juventust

2014. 12. 22. 23:19

Hétfőn a Szuperkupa mérkőzéssel ért véget az olasz labdarúgás 2014-es szezonja, melynek során Dohában csapott össze a Serie A-t megnyerő Juventus és a Coppa Italiát megnyerő Napolival.

A gólgazdag mérkőzésen már az ötödik percben betalált Carlos Tévez némi védői bizonytalanság után, ám a Juventus ezek után nem tudta kihasználni helyzeti előnyét pontatlan játéka miatt. A 68. percben ennek megfelelően Higuaín egyenlített a nápolyiaknak, az 1-1-es állás pedig nem is változott a rendes játékidő végéig, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadás második félidejében újra Carlos Tévez szerzett vezetés a Juventusnak, ám öröme nem tartott sokáig, hiszen tartogatott még egy meglepetést a hosszabbítás: nem csak Tévez duplázott, hanem Higuaín is, aki két perccel a vége előtt újfent egyenlített, a 2-2 pedig tizenegyespárharcot jelentett.

Az pedig már a Napolinak kedvezett, mely jobban bírta a büntetőket idegekkel, és végül megnyerte a Szuperkupát. A nápolyi csapat története során másodszor nyerte meg a kupát, először 1990-ben sikerült így zárni az évet.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:mundodeportivo.com)