Jump to content

PL: Tapad az élmezőnyre az Arsenal

2014. 12. 26. 21:00

A Premier League 18. fordulójának zárómeccsén az első négybe vágyódó Arsenal a kiesés elől menekülő Queens Park Rangerst fogadta. Azonban hiába küzdött hősiesen a QPR, Alexis Sanchezzel nem bírtak Rio Ferdinandék, így az Arsenal tartja a lépést az élmezőnnyel.

Arsene Wenger a sok sérült középpályás miatt átállt a 4-3-3-as szisztémára, és némi meglepetésre a sérülésből visszatérő Rosicky kapott lehetőséget a jobb oldalon Oxlade-Chamberlain helyett. A vendégeknél nem volt nagy meglepetés a kezdőben, Harry Redknappék elsősorban a 15 bajnokin 11 gólig jutó Charlie Austin remek formájában bízhattak. Nem váratott magára sokáig az első nagy Arsenal lehetőség. A 8. percben Alexis Sanchez vezette keresztbe a kapu előtt a labdát a tizenhatoson belül, Traoré borzalmas ütemben csúszott be, így Martin Atkinson a tizenegyespontra mutatott. A sértett állt oda elvégezni a büntetőt, de gyatra próbálkozását könnyedén hárította Robert Green.A kihagyott tizenegyes azonban nem törte meg a hazaiakat, a folytatásban is ők irányították a játékot, több mint 67%-ban birtokolva a labdát. A QPR minden erejét felemésztette a védekezés, és csak elvétve jutott el az ellenfél térfelére. A 37. percben aztán végül góllá érett a hazaiak fölénye. Kieran Gibbs kapott labdát Cazorlától a bal szélen, és beadására egyedül érkezett a túloldalon Alexis Sanchez. A chilei támadó zavartalanul fejelhetett Green hálójába, ezzel megszerezve szezonbeli 15. gólját.
Az 53. percben egy szóváltást követően Olivier Giroud lefejelte Onuohát, aki rutinos módon azonnal a földre vetette magát, és Atkinson az öltözőbe parancsolta a feldúlt franciát.De a kiállítás nem fogta meg az ágyúsokat, olyannyira nem, hogy a 63. percben megduplázták előnyüket. Alexis Sanchez vezette a labdát a vendég védőkre, majd higgadtan tálalt a második hullámban érkező Rosicky elé, aki az elcsúszó Green mellett a hosszú alsóba lőtt. A 78. percben Hoilett tört befelé a bal szélről Debuchy mellett, azonban a francia védő buktatta, így Atkinson másodszor is tizenegyest ítélt. Ezúttal Charlie Austin végezte el a büntetőt, de Sanchezzel ellentétben ő nem hibázott. Hiába nyomott a hátralevő időben Harry Redknapp együttese, de az egyenlítőgólt már nem tudta megszerezni. Győzelmével az Arsenal a hatodik helyen áll két ponttal lemaradva a negyedik Southampton mögött, míg a QPR-t szintén két pont választja el a 18. helyezett Crystal Palace-tól.

Premier League, 18. forduló:

Chelsea – West Ham United 2:0
Burnley – Liverpool 0:1
Crystal Palace – Southampton 1:3
Everton – Stoke City 0:1
Leicester City – Tottenham Hotspur 1:2
Manchester United – Newcastle United 3:1
Sunderland – Hull City 1:3
Swansea City – Aston Villa 1:0
West Bromwich Albion – Manchester City 1:3
Arsenal – Queens Park Rangers 2:1

(la) (forrás: sportrajongo.hu / fotó: goonertalk.com)