Jump to content

PL: Tovább tart az Everton mélyrepülése

2014. 12. 28. 19:45

Newcastle United – Everton mérkőzéssel zárult a Premier League 19. fordulójának vasárnapi játéknapja. Parázs jeleneteket és rengeteg helyzetet hozott a találkozó, amelynek végén Alan Pardew fiai örülhettek.

Két pont választja el a tabellán a két gárdát: a Szarkák 23 pontot szerezve a 10. helyről, míg a liverpooliak 21 pontot gyűjtve, két pozícióval hátrábbról várták a meccset. Egyik együttes sem tudhat maga mögött túl jó szériát – mind a Newcastle, mint az Everton 4-4 vereséget szenvedett legutóbbi hat bajnokiján. Érdekesség, hogy mindkét mester sérülés miatt pihentetni kényszerült első számú kapusát, Tim Krult, illetve Tim Howardot.
A mérkőzés elején úgy tűnt, Roberto Martineznek sikerült jobban felkészítenie csapatát. Az ötödik percben Seamus Coleman iramodott meg a jobb szélen, és beadását a középen érkező Arouna Koné védőit hátrahagyva továbbította Alnwick hálójába.
Ezután azonban átvette az irányítást a Newcastle, és a 34. percben ki is egyenlített. Egy bal oldali beívelést követően a túloldalon érkező Williamson bólintotta vissza a labdát középre, amit Cissé kapásból Robles kapujába lőtt. Apró szépséghiba, hogy a szenegáli támadó pár perccel korábban egy szögletet követően lekönyökölte Colemant. A piros lap ugyan elmaradt, mivel Craig Pawson nem látta az incidenst, de nem lenne meglepő ha a szövetség utólag eltiltaná Cissét.
Hiába állt be a szünetben Ross Barkley az Evertonba, a meccs ott folytatódott, ahol tizenöt perccel korábban abbamaradt. Az 51. percben Ayoze Perez kapott labdát a vendégek tizenhatosánál, és két állítás után Seamus Coleman lábai között bombázott a rövid alsóba, Robles mozdulni sem tudott.
A 68. percben Colback góljával megduplázták előnyüket a Szarkák. Épp a csereként beálló Barkley volt az, aki nem tudta átvenni Janmaat passzát, így a labda Jack Colbackhez került, aki higgadtan gurított Robles lába között a hálóba.
A 84. percben a csereként beálló Mirallas tette izgalmassá a hajrát. Leighton Baines egy fantasztikus indítással ugratta ki a belgát, aki egyedül törhetett kapura, és a tehetetlen Alnwick mellett pörgetett a hazaiak kapujába.
Több gól azonban már nem esett a találkozón, így a Newcastle egy hellyel előrébb lépett a tabellán, míg az Everton továbbra is a tizenkettedik.

Premier League, 19. forduló:

Tottenham Hotspur – Manchester United 0:0
Southampton – Chelsea 1:1
Aston Villa – Sunderland 0:0
Hull City – Leicester City 0:1
Manchester City – Burnley 2:2
Queens Park Rangers – Crystal Palace 0:0
Stoke City – West Bromwich Albion 2:0
West Ham United – Arsenal 1:2
Newcastle United – Everton 3:2
Liverpool – Swansea City

(la) (forrás: sportrajongo.hu / fotó: carrapide.com;dailymail.co.uk)