Jump to content

Podolski: akár még a Dortmund is szóba jöhet

2014. 12. 28. 15:30

Pár nap és eldőlhet Lukas Podolski sorsa. Az Arsenal együttesében parkolópályára került csatár a hírek szerint a napokban leül Arséne Wengerrel a londoniak menedzserével, hogy tisztázzák a világbajnok játékos sorsát. Podolski úgy érzi, hogy kevés játéklehetőséget kap edzőjétől annak ellenére, hogy amikor mégis játszhat, akkor góllal és jó teljesítménnyel rukkol elő. A hírek szerint a 29 éves játékost az Inter, a Juventus sőt a Borussia Dortmund is meg szeretné szerezni.

Lukas Podolski egy lengyel újságnak nyilatkozott és a jövőjét firtató kérdésekre a tőle megszokott módon nagyon egyenes válaszokat adott. A német válogatott támadó kijelentette, hogy miután már nem 20-21 éves ezért nem engedheti meg magának, hogy mérkőzésről mérkőzésre a kispadot koptassa. Podolski igen csak sérelmezi, hogy edzője Arséne Wenger nem tart igényt a szolgálataira, vagy amikor mégis, akkor csak csereként számít rá. A német válogatottsági ranglistán 121 fellépésével jelenleg a harmadik helyen álló csatár saját bevallása szerint kezd belefáradani abba, hogy bárhogyan is teljesít, képtelen meggyőzni mesterét. Podolski példaként a legutóbbi BL-fellépéséről beszélt, ahol mesteri gólt szerzett, ám a következő összecsapáson ismét csak a padon kapott helyet.

Az Emirates Stadion közönségkedvence miután nincs kibékülve a helyzetével kilátásba helyezte, hogy elhagyja az Ágyúsokat. Mindezt Podolski olyan komolyan veszi, hogy beszélgetést kezdeményezett Arséne Wengerrel, aki viszont korábban már többször kijelentette, hogy esze ágában sincs elengedni és ezen elhatározásából most sem kíván engedni. Podolskiért időközben viszont bejelentkezett az olasz Inter, ahová a játékos is szívesen menne, sőt a kérők között ott van a Juventus - a torinóiak már nyáron is szívesen látták volna a németet a soraikban - és a Bundesligában botrányosan gyenge őszt maga mögött tudó Borussia Dortmund is. Kérőkben tehát nincs hiány, a kérdés csak az, hogy Wenger áldását adja-e Podolski távozására, vagy esetleg több lehetőséget biztosít a németnek, akit így bizonyára rá tudna venni a maradásra.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:skysports.com)