Jump to content

Véget ért a szenvedés, Torres a Milané

2014. 12. 28. 13:24

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Fernando Torres karrierje a Chelsea FC-nél hivatalosan is befejeződött. Mindezt a Chelsea jelentette be hivatalosan, hozzátéve, hogy a spanyol csatár az AC Milan játékosa lesz. Torres kölcsönben már eddig is a milánóiakat erősítette, ám a szerződést immáron véglegesítették. A világ- és Európa-bajnok játékos ugyanakkor nem marad Milánóban, hiszen a vezetőség nem elégedett a teljesítményével, a végleges szerződés viszont megkönnyíti a következő kölcsönadást.

Fernando Torres szenvedése a Chelsea csapatánál hivatalos is véget ért, ám csak papíron. A spanyol válogatott (egykori?) klasszisa továbbra is messze tudása alatt játszik (ha éppen játszik), ám innentől kezdve immáron, mint az AC Milan játékosa. Torrest ugyanis megvásárolják a milánóiak a londoniaktól igaz a vételárat nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet a téli átigazolási szezonban realizálódik, ám a Chelsea már most nyilvánosságra hozta. A londoniak 2011-ben akkor Premier League rekordnak számító 50 millió fontért szerződtették a spanyol csatárt a Liverpooltól, ám Torres soha sem tudta azt a formáját hozni Londonban, amely közönségkedvenccé tette a Mersey-parton.

A világbajnokságot és Európa-bajnokságot is nyerő csatár idén nyáron igazolt kölcsönbe az AC Milan együtteséhez azzal a nem titkolt szándékkal, hogy visszanyerje egykori formáját. Torres és a milánóiak terve nem jött be, a játékos 10 bajnokin csupán egy gólt szerzett idáig. A hírek szerint a Milan vezetőségének elfogyott a türelme és nem tartanak igényt Torres szolgálataira, aki spanyol sajtóértesülések szerint visszatérhet nevelőegyesületéhez az Atlético Madridhoz. Igen ám, de a madridiaknak nincs pénzük Torres megvásárlására, csupán a kölcsönvételét tudják megfinanszírozni. A milánóiak számára ez az út is járható, éppen ezért vásárolták ki Torrest a londoni szerződéséből, hogy az ügylet létre tudjon jönni. A kérdés már csak az, hogy ha Torres januárban valóban visszatér egykori csapatához, akkor vele együtt az őt a világklasszisok közé emelő formája is visszatér-e.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dailystar.com)