Jump to content

PL: Kiütéses liverpooli siker a Swansea ellen

2014. 12. 29. 23:15

A Premier League 19. fordulójának zárómeccsén a gyengélkedő Liverpool a Swansea City-t fogadta. Annak idején Brendan Rodgers, a hazaiak menedzsere juttatta fel a walesieket az első osztályba, ennek ellenére valószínűleg nem bánta, hogy hétfőn este a Gerrardot nélkülöző hazaiak nyertek végül.


A két együttes legutóbbi 3 egymás elleni bajnoki találkozóján 16(!) gól született, így érhetően nagy várakozás előzte meg a mérkőzést. Brendan Rodgers – valószínűleg a szoros menetrend miatt – kihagyta a két veteránt, Steven Gerrardot és Kolo Tourét, míg Gary Monk nélkülözni kényszerült az Aston Villa ellen megsérülő Jefferson Monterót.

A Liverpool kezdte jobban a mérkőzést, voltak olyan periódusai az első játékrésznek, mikor több mint kétszer annyit volt a hazaiaknál a labda, mint a walesieknél. Végül a 33. percben érett góllá a vörösök fölénye. Lallanától kapott labdát a jobb oldalon megiramodó Henderson, aki egyből beadta azt, és a középen érkező Alberto Moreno lövésébe ugyan még bele tudott piszkálni Fabianski, de hárítani már nem volt esélye.

A vezetés megszerzése után kicsit visszább állt a Liverpool, azonban a vendégek nem tudtak igazán veszélyes helyzeteket kialakítani, így egygólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. Hozzátartozik a félidő krónikájához, hogy Jonjo Shelvey csak Andre Marriner figyelmetlenségének köszönhette, hogy nem kellett idő előtt az öltöző felé vennie az irányt. A középpályást egy szemet gyönyörködtető cselsorozat végén szerelte Emre Can, akinek egy durva könyökös lett a jutalma. Nem lenne meglepő, ha ezek után Shelvey Papiss Cissé sorsára jutna, és utólag eltiltaná a szövetség.

Hat perc sem telt el a második játékrészből, mikor megduplázták előnyüket a hazaiak, Fabianski hathatós közreműködésével. Egy hazaadást követően Adam Lallana támadta a lengyel kapust, aki a rárontó támadóba bombázta a labdát, amely így végül a Swansea kapujában kötött ki.

De nem örülhettek sokáig a hazaiak: egy perccel később Wayne Routledge bal oldali beadását követően Sakho próbálta elfejelni a labdát, azonban az Gylfi Sigurdsson elé került, aki közvetlen közelről lőhetett Mignolet hálójába.

A gyors ütésváltás meghozta a csapatok kedvét, előbb Sterling lőtt kapufát, majd a 62. percben Adam Lallana duplázta meg a hazaiak előnyét. Henderson indítását követően Coutinho készítette le neki a labdát sarokkal, az egykori southamptoni támadó pedig betört a tizenhatoson belülre, és kilőtte a hosszú alsót.

A 69. percben aztán eldőlni látszott a mérkőzés: az egykori liverpooli Jonjo Shelvey csúsztatott a saját hálójába Jordan Henderson szögletét követően. Ekkor már talán Gary Monk is jobban örült volna, ha az első félidőben kiszórják a középpályást.

Hiába állt be a hátralevő időben többek közt Bafétimbi Gomis, illetve Mario Balotelli, több gól már nem született, így a Liverpool győzelmével feljött a nyolcadik helyre, és épp a Swansea-t előzi meg a tabellán.


Premier League, 19. forduló:


Tottenham Hotspur – Manchester United 0:0

Southampton – Chelsea 1:1

Aston Villa – Sunderland 0:0

Hull City – Leicester City 0:1

Manchester City – Burnley 2:2

Queens Park Rangers – Crystal Palace 0:0

Stoke City – West Bromwich Albion 2:0

West Ham United – Arsenal 1:2

Newcastle United – Everton 3:2

Liverpool – Swansea City 4:1


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: caughtoffside.com)