Jump to content

IFFHS: továbbra is Neuer a világ legjobbja

2015. 01. 08. 11:30

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS tavalyhoz hasonlóan idén is a Bayern München kapusát, Manuel Neuert választotta az elmúlt év legjobb kapusának. A világbajnok hálóőr Thibaut Courtois-t és Keylor Navast előzte meg.

Nem történt meglepetés, továbbra is Manuel Neuert tartja a világ legjobb kapusának az IFFHS. Neuer sikere mondhatni papírforma, hiszen a Bayern München csapatával tavaly duplázott, bajnokságot és Német Kupát nyert, ám eredményeire kétség kívül a világbajnoki címmel és a brazíliai tornán mutatott formájával tette fel a koronát. Neuer kis túlzással újraértelmezte a kapusposzt fogalmát azzal, hogy előszeretettel játszik utolsó védőt, söprögetőt és mindezt minimális hibaszázalékkal és annál nagyobb önbizalommal teszi.
A szavazáson amúgy 60 ország újságírói és szakértői vettek részt, a német kapus 216 pontot begyűjtve végzett az élen. Neuer mögött a Chelsea jelenlegi kapusa, Thibaut Courtois végzett, aki az előkelő helyet még az Atlético Madridnál mutatott teljesítményének köszönheti. Courtois elévülhetetlen érdemeket szerzett a "Matracosok" spanyol bajnoki címében és nem rajta múlt, hogy csapata végül elbukta a BL-döntőt a Real Madrid ellen. A szavazáson harmadikként Keylor Navas zárt, aki a nyári brazíliai világbajnokságon Costa Rica színeiben robbant be a köztudatba, igaz azóta bár a Real Madrid játékosa, leginkább a korábban az IFFHS címét ötször elhódító Iker Casillas cseréje.

A 2014-es esztendő legjobb kapusa:

1. Manuel Neuer (Bayern München) 216 pont
2. Thibaut Courtois (Atlético Madrid/Chelsea) 96
3. Keylor Navas (Levante/Real Madrid) 46
4. Gianluigi Buffon (Juventus) 26
5. Claudio Bravo (Real Sociedad/Barcelona) 16
6. Sergio Romero (Monaco/Sampdoria) 14
7. Guillermo Ochoa (AC Ajaccio/Málaga) 13
8. Petr Cech (Chelsea) 4
9. Hugo Lloris (Tottenham) és Vincent Enyeama (Lille) 2

(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:foci-live.hu)