Jump to content

Spanyol Kupa: Elche ellen a vihar idején

2015. 01. 08. 13:30

Gyülekeznek a viharfelhők Barcelona ege felett, az utóbbi napokban Luis Enrique és Lionel Messi ellentététől hangos a sportsajtó. Bennfentes információk szerint az edző ultimátumot kapott a mai kupamérkőzésre és az Atletico Madrid elleni bajnoki idejére.

Válság van Barcelonában, ezt kár lenne tagadni. A csapat, habár második helyen áll a spanyol pontvadászatban, a Bajnokok Ligájában is első helyen ment tovább a csoportjából, nem győzte meg a sportkedvelőket sziporkázó játékkal. Az elmúlt évek híreit végigpásztázva a 21. század mintacsapata hirtelen a jóból kezd a rosszak táborába tartozni. Messi adócsalási ügye, a Neymar-saga, mely során nem derült ki, hogy ki és mennyi pénzt tett és hova, a FIFA-val kialakult affér, mely után a Barcelona 2015 végéig nem igazolhatnak, mind mind olyan dolgok mely a háttérben zajlottak, de a pályán nem látszott semmi a csapat játékán. Egészen eddig.

Luis Enrique határozott személyisége és Messi egyénisége viszont összeütközött, melynek hatása már a pályán is látszódik. A Sociedad elleni vereség után pedig megdörrent az ég és a villámok is záporoznak. Az argetin zseni, illetve Neymar csak a kispadon kezdte a baszkok elleni találkozót, melyen hiába álltak be a második félidőben, a Sociedad 1-0 megnyerte a találkozót. A mérkőzés után több információ szerint az edző és Messi is hangos szóváltásba kezdett, melynek végén a játékostársak nyugtatták le a feleket. Messi másnap elkedte követni twitteren a Chelsea csapatát, ekkor szárnyra keltek a pletykák, hogy Messi a Stamford Bridgere teszi át székhelyét. Az argentin hasfájásra panaszkodva edzést is kihagyott, szóval a felhők csak gyűlnek Barcelona felett.

Ma az Elche ellen a gránátvörös-kékek a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjének első találkozóját vívják. A kérdés felmerül, hogy mennyire nyomja rá bélyegét a csapat szereplésére a történtek? Milyen csapattal állnak ki a katalánok az Elche ellen? Mi lesz Messi és Luis Enrique sorsa? Egyáltalán ki a fontosabb láncszem, kinek van nagyobb szava egy csapatnál? A kérdések, akárcsak a viharfelhők gyülekeznek, de utána mindig kiderül az ég...

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu, kép: hiillkkubad.com)