Jump to content

Arsenal: Az 5-ös mezt kapja Paulista

2015. 01. 29. 15:41

Az 5-ös számú mezben fog játszani Gabriel Paulista az Arsenalban. A Villarealtól érkezett védő ezzel olyan korábbi klublegendák nyomdokaiba lép, mint az egykori kapitány Frank Mclintock, vagy az Ágyúsoknál korábban szintén a csapatkapitányi tisztséget betöltő David O'Leary, de említhetnénk a legendás Martin Keownt is.

Gabriel Paulista az 5-ös számú mezben kezdheti pályafutását az Arsenal színeiben. A brazil hátvéd saját bevallása szerint azért igazolt Spanyolországból Londonba, hogy az Ágyúsok színeiben trófeákat nyerjen. A 25 éves játékost Arséne Wenger a csapatát sújtó sérüléshullám miatt vásárolta meg, de természetesen kiváló véleménnyel van róla és biztos benne, hogy komoly erősítést jelent az Arsenal számára.

"Kifejezetten gyors játékos, az egymás elleni párharcokban erős és magas is, ezért úgy gondolom, hogy gyorsan hozzá fog szokni a Premier League stílusához. A beilleszkedése talán egy kis időt vesz majd igénybe, de úgy gondolom, hogy a legjobb helyre érkezett és nagyon örülök, hogy a csapatunkban tudhatjuk" - beszélt Gabrielről a francia szakember a klub hivatalos honlapján.

Wenger állítása szerint a brazil védő nagyon ambíciózus személyiség, aki komoly tervekkel érkezett Londonba. Az Ágyúsok menedzsere ismét elmondta, hogy Debuchy kiválása miatt volt szükség arra, hogy egy újabb középső védőt igazoljanak mert bár Monreal is játszhat azon a poszton, de Koscielny sérülése is megmutatta, hogy ezen a poszton nem árt ha több bevethető játékost alkalmaz a csapat.

(fg)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:wallwidehd.com)