Jump to content

La Liga: Lekontrázták a Barcát

2015. 02. 21. 18:03

A keddi Manchester City elleni BL nyolcaddötőre készülő Barcelona a bajnokság 24. fordulójában a Malagát fogadta. A gránátvörös-kékek egy esetleges győzelemmel a tabella élére ugorhattak volna, ennek ellenére a Malaga fegyelmezett és jó játékának köszönhetően elvitte mindhárom pontot a Camp Nouból.

Az első játékrész elején hatalmas meglepetésre a vendég csapat szerzett vezetést. A kontrára berendezkedő Malagá Kameni kirúgása után került azonnal helyzetbe, Dani Alves rosszul próbálta meg hazatenni a labdát Bravo kapusnak és a rövid passzra Juanmi csapott le, aki eltolta chilei kapus mellett és a hálóba lőtte a labdát. A 7. percben ezzel vezetetett a Malaga, mely a forduló előtt a 7. helyen állt a spanyol bajnokságban. A Barcelona ezután is a tőle megszokott játékot játszotta. Hatalmas fölénnyel birtokolták a labdát, ám helyzetekig nem jutottak el, ha kaput is találtak Kameni hárította a próbálkozásokat. A Malaga kontráiban azonban benne rejtőzött a veszély, ám nem tudtak élni a Barca olykor szellős védekezésének hibáival.

A második félidőben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. A katalánok még mindig hatalmas fölénnyel birtokolták a labdát, míg a Malaga próbált kontrázni. Nem csak próbált, hanem egészen szép akciókat vezettek végig. Ha kicsit pontosabban figyeltek volna a befejezésre, akkor növelhették volna az előnyüket a vendégek. A Barcelona a mezőnyfölényét nem tudta kihasználni, nem voltak hatalmas helyzeteik, Kameninek sem kellett sziporkáznia, hatalmas bravúrokat bemutatnia. Az idő előrehaladtával a Barca játékosai egyre feszültebbé váltak, rengeteget vitatkoztak a játékvezetővel, de összességében is tehetetlennek bizonyultak. A Malaga hősies játékával végül három ponttal távozott a Nou Campból, teljesen megérdemelt győzelmet aratva. A Barcelona így maradt 1 pont hátrányban a Real Madriddal szemben, ám ha a Blancók megverik holnap az Elchét, akkor 4 ponttal meglóghat a fővárosi gárda.

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu , kép: FC Barcelona facebook)