Jump to content

Real Madrid: A szurkolók kiraknák Bale-t

2015. 03. 24. 16:09

Gareth Bale 2013 nyarán csatlakozott a Real Madrid keretéhez, ahol remek első évet zárt. Idénre viszont romló teljesítményével együtt népszerűsége is drasztikusan csökkent. Az El Clásico után az AS által kiírt szavazás eredménye alapján a szurkolók több mint kétharmada száműzné a walesit a kezdőből.

Gareth Bale csillagászati, 100 millió (más források szerint 91 millió) eurós összegért érkezett a Bernabeuba bő másfél évvel ezelőtt, ahol első évében kulcsszerepet vállalt a Real BL-sikerében és a Király Kupa elhódításában is. Tavaly szinte kirobbanthatatlan volt, ha egészséges volt rendre játszott, és méltán tekintették a BBC (Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo) támadóhármas fix tagjának. Idén viszont árnyéka önmagának a walesi szélső, utóbbi 11 mérkőzésén is mindössze 2 gólt szerzett. A szurkolók türelme egyre fogy, a Barcelona elleni rangadó után néhány szurkoló a távozó Bale autójában igyekezett kárt tenni, illetve a korábbi valenciai bajnoki vereséget is sokan az ő számlájára írják. A vasárnapi mérkőzésen egy jó első félidő után (gólját les miatt érvénytelenítették) komoly szerepe volt a Madrid második félidei impotens játékában, ami tovább rontotta helyzetét.

Az AS című madridi lap a vasárnapi mérkőzés után szavazást írt ki, melyben azt kérdezték az olvasóktól, hogy kitennék-e a ballábas klasszist a Real Madrid kezdőcsapatából. A szurkolók 68,3%-a, azaz több mint kétharmada voksolt igennel, ami egyértelműen sugallja, hogy a „Királyi Gárda” drukkerei egyre múló lelkesedéssel nézik Bale vesszőfutását.

Korábban rendszeresen téma volt, hogy Bale visszavágyik a Premier League-be, ahonnan a Chelsea, a Manchester United és a Manchester City is szívesen látta volna. Ezeket a híreket a játékos akkor cáfolta, azonban kérdés, hogy ha így folytatja, vajon Florentino Perez elnök rábólint-e a következő érte tett ajánlatra. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a drágán vett szélsőt jelen formájában aligha tudná veszteség nélkül eladni a Real.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/AS/Fotó:bleacherreport.com)