Jump to content

EURO 2016: Féltávhoz érnek a selejtezők

2015. 03. 27. 13:44

Az Európa-bajnoki selejtezők mindig sok izgalmat és meglepetést tartogatnak, így még a látszólag lefutott meccseket is érdemes figyelemmel követni. Várhatóan nem lesz ez másként az ötödik fordulóban sem, amellyel féltávhoz ér a mezőny. Lássuk a pénteki menüt!

A mai mérkőzések nagy része első ránézésre papírforma, ugyanakkor ebben a sorozatban is ritkán múlik el forduló meglepetés nélkül. A legnagyobb érdeklődés várhatóan az angolok és a Diego Costát nélkülöző spanyolok hazai meccseit övezi majd, előbbiek a litván, utóbbiak az ukrán válogatottat fogadják majd a kötelező 3 pont begyűjtésének reményében. Az E csoportban az Alaba vezette veretlen osztrákok Lichtensteinbe, a svédek pedig Moldovába látogatnak majd. A fogadóirodák szerint mindkét találkozó „országos vendég”, a csoport harmadik meccsén viszont az oroszok montenegrói vendégjátéka a nap egyik legérdekesebb párharcát hozhatja. A C jelű hatosban a Macedónia-Fehéroroszország mérkőzés arról dönthet, melyik csapatnak lesz még minimális esélye az elszakadni látszó szlovák-spanyol-ukrán trió befogására, így ott is szoros mérkőzésre van kilátás.

A közepes, 2-0-2-es mérleggel álló Svájc az észt nemzeti tizenegyet látja vendégül. Érdekesség, hogy az NB I-es múlttal rendelkező Tarmo Kinket is soraiban tudó vendég együttes eddig nem kapott 1 gólnál többet, így Inleréknek komoly ellenállásra kell majd számítaniuk. A spanyolverő, és eddig százszázalékos mérleggel bíró szlovákok hazai pályán néznek szembe Luxemburg legjobbjaival, és bár itt is minden megtörténhet, kicsi az esély arra, hogy az ukránokat is legyőző északi szomszédjaink nyerő szériája pont most szakadjon meg. Végül, de nem utolsó sorban az előző körben történelmi pontot szerző san marinói együttes következik. Az amatőr futballistákból álló gárda a második helyen tanyázó szlovénoknál vizitál, akik a továbbjutásért zajló kiélezett versenyben nem engedhetnek meg maguknak egy esetleges botlást.

Minden találkozónak meg lesz a maga érdekessége, korántsem számíthatunk tehát unalmas fordulóra. A mérkőzések egyöntetűen este 20:45-kor kezdődnek majd, a Sport TV pedig az Anglia-Litvánia és a Spanyolország-Ukrajna meccseket élőben is közvetíteni fogja.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:uefa.com)