Jump to content

Eb-selejtezők - a horvátok nyertek, az olaszok majdnem megégtek

2015. 03. 29. 09:30

A horvát labdarúgó válogatott simán, 5-1-re nyert a vendég norvégok ellen a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat pénteki játéknapján, így továbbra is csoportja élén áll. A játéknap egyi legnagyobb meglepetését a bolgárok aratták, akik kis híján meglepték az olasz válogatottat, amely csak egy öngóllal tudott pontot menteni Szófiába.

A nap leggólgazdagabb mérkőzését a horvátok és a norvégok játszották, igaz utóbbi talán szívesen lemondott volna erről. Az északi együttesben első perctől a pályán volt a Real Madrid üdvöskéje, Martin Ödegaard, aki ezzel az Eb-selejtezők történetének legfiatalabb kezdő játékosa lett 16 évesen és 101 naposan. A legfiatalabb szereplés csúcsát is ő tartja, ugyanis 15 évesen és 300 naposan csereként szállt be a bolgárok elleni kvalifikációs meccsen. Ödegaardnak ugyanakkor sok öröme nem volt a tegnap esti mérkőzésben, ugyanis a horvátok Brozovic, Perisic, Olic, Schildenfeld és Pranjic góljaival 5-1-re nyertek. A vendégek találatát Tettey szerezte a 81. percben.
Ami a játéknap többi mérkőzését illeti: az eddig százszázalékos csehek ezúttal 1-1-es döntetlent játszottak hazai pályán a lettekkel, ezzel továbbra is vezetik csoportjukat, de előnyük egy pontra csökkent Izlanddal szemben. Wales többek között Gareth Bale-nek köszönhetően (a Real Madrid támadója duplázott) háromgólos győzelmet aratott Izraelben, így éppen riválisát megelőzve a hatos élére ugrott, igaz, a hazaiak eggyel kevesebb találkozót játszottak. A játéknap meglepetését Bulgária szolgáltatta, amely kis híján legyőzte Olaszországot. Az olaszok egy öngóllal szereztek vezetést, ám a végén izgulniuk kellett és csak Éder kései góljának köszönhetően tudtak legalább egy pontot elhozni Szófiából. Izgulhattak a hollandok is, Guus Hidding együttese a 92. percig vesztésre állt, ám Huntelaar megvédte a haza becsületét és valószínűleg Hiddink állását is.
Európa-bajnoki selejtezők:
A csoport:
Csehország-Lettország 1-1 (0-1)
Kazahsztán-Izland 0-3 (0-2)
Hollandia-Törökország 1-1 (0-1)
B csoport:
Izrael-Wales 0-3 (0-1)
Andorra - Bosznia-Hercegovina 0-3 (0-1)
Belgium-Ciprus, Brüsszel 5-0 (2-0)
H csoport:
Azerbajdzsán-Málta 2-0 (1-0)
Horvátország-Norvégia 5-1 (1-0)
Bulgária-Olaszország 2-0 (2-1)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dnaindia.com;goal.com)