Jump to content

Liverpool: Sterling nem eladó

2015. 03. 31. 15:27

Szinte már nem múlik el hét anélkül, hogy ne kerülne terítékre valamilyen hír Raheem Sterling sorsát illetően. Ma azonban a szerződésének feltételei és a kérői helyett edzője szolgáltatja a hírt.

Számtalanszor lehetett már arról hallani, hogy Sterling nem hosszabbítja meg szerződését a Liverpool együttesével, ugyanis míg a klub maximum heti 100 000 fontos összeget lenne hajlandó fizetni a 20 éves játékosnak, addig a válogatott támadó középpályása és ügynöke nagyjából ezen összeg másfélszeresében gondolkodik. A klub azonban nem szeretne ilyen magas összeget fizetni egy ennyire fiatal játékosnak, még akkor sem, ha a QPR-tól vásárolt tinisztárért olyan kérők állnak sorba, mint a Real Madrid, vagy a Paris Saint-Germain. Ma azonban az ESPN forrásai szerint Brendan Rodgers kijelentette, akkor sem adják el nyáron Sterlinget, ha nem hajlandó meghosszabbítani 2017-ig tartó kontraktusát.

Ennek oka igen egyszerű, mivel az Anfield új kedvence 2017-ben is csak 22 éves lesz, így kizárt, hogy ingyen távozzon. Egy angol szabály szerint ugyanis ha egy 24 éven aluli játékost előszerződéssel csábít egy klub, akkor még ha az átigazolás ingyen történik is, kompenzációt, úgynevezett nevelési díjat kell fizetnie az őt alkalmazó klubnak. Ennek összegét egy független testület határozza meg, és noha garantált, hogy ez a közelében sem lesz a valós piaci árnak, egy ilyen értékű játékos esetében várhatóan ez sem lesz elhanyagolható összeg.

Rodgers viszont egyáltalán nem tett le a szerződéshosszabbításról sem, ám elmondása szerint az ezt illető tárgyalások csak a szezon végén indulnak újra.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/espnfc.us/Fotó:sportsmole.co.uk)