Jump to content

Manchester: Tovább költekezhet a nyáron van Gaal

2015. 03. 31. 16:40

Louis van Gaal 2014 nyarán lett a Manchester United edzője, első hónapjaiban pedig rögtön el is költött 180 millió fontot igazolásokra. A hírek szerint ez idén sem lesz másképp, a holland tréner legalább 4 játékost venne, miközben távozókról is hallani.

A Premier League-ben jelenleg 4. helyen tanyázó Manchester United tavaly nyáron komoly átalakuláson ment keresztül, több új játékos is érkezett, illetve Louis van Gaal kinevezésével a csapat átállt a 3-5-2-es felállásra, amit mostanság a mester a klasszikus angol 4-4-2-vel váltásban használ. A tavalyi érkezők közül azonban többen nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, Radamel Falcao szenved, de a 60 millió fontos di María sem örvend osztatlan szeretetnek az Old Traffordon. Éppen ezért a holland mester nyáron tovább alakítaná keretét.

A már említett Falcao és a kölcsönből visszatérő Javier Hernandez biztosan távoznak, de Gea és di María esetében pedig a Real illetve a PSG kavarhatja meg az állóvizet. Ami az érkezőket illeti, van Gaal egyik legnagyobb kiszemeltje a PSV szélsője, Memphis Depay. A holland góllövőlista éllovasa – aki épp a United jelenlegi mesterének kapitánysága idején mutatkozott be a holland válogatottban – sokak szerint készen áll a következő lépésre, és a Daily Telegraph értesülései szerint már edzője, Phillip Cocu is lemondani látszik megtartásáról. Mivel de Gea maradása sem biztos, a MU szemmel tartja a Real Madrid ikonját, Iker Casillast, és a Bayer Leverkusen 23 éves tehetséges kapusát, Bernd Lenot is.

Tényekről beszélni korai lenne, ami viszont biztos, hogy a United megfigyelői, és talán maga van Gaal is személyesen tekintik meg a Hollandia-Spanyolország barátságos mérkőzést.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/dailytelegraph.com/Fotó:bleacherreport.net)