Jump to content

Serie A: Visszakaphatja elvett scudettóit a Juve

2015. 03. 31. 14:35

A „Calciopoli” néven elhíresült 2006-os bundabotrány során a Juventustól 2 bajnoki címet vont vissza az olasz szövetség. A friss fejlemények után azonban a Juve perel, az elnök pedig tárgyalna.

A „Calciopoli” során több olasz nagycsapat mérkőzéseit vizsgálták ki utólag csalás gyanújával. A legsúlyosabb büntetést a Juventus együttese kapta, akiket visszasoroltak a Serie B-be, és utólag elvették két scudettójukat is. Nemrég azonban új fejlemények láttak napvilágot az azóta is húzódó bírósági tárgyalások során, kiderült ugyanis, hogy a Juventus akkori elnöke, Luciano Moggi és csapata korántsem tett szert akkora szabálytalan előnyre, mint azt sokan gondolták. Moggi fellebbezése után a bíróság eltörölte börtönbüntetését, a Juventus pedig súlyos, 443 millió eurós kártérítésre perelte az Olasz Labdarúgó Szövetséget a büntetésből adódó bevételkiesés és a klub hírnevének beszennyezése miatt.

A szövetség elnöke, Carlo Tavecchio hajlandó tárgyalni a bajnoki címek „visszaadásáról”, azonban csak abban az esetben tenné ezt, ha a Juve visszavonja követeléseit. „Hogy ülhetnél le valakivel úgy tárgyalni egy ebéd mellett, hogy közben 443 millió eurót követel tőled kártérítés címén?” – nyilatkozta. „Jelenleg csak az érdekel, hogy pont kerüljön a kompenzációs ügy végére. A 443 millió euró, amit a Juventus követel, ugyanis csődeljárást vonna maga után a Szövetségnél” – tette hozzá az elnök. Az ügyben várhatóan az elkövetkező hetekben lesz előrelépés.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/Tuttosport/Fotó:smimg.net)