Jump to content

Folytatódnak az európai kupák

2015. 04. 07. 13:20

Ma és holnap a spanyol és olasz hétközi forduló mellett a honi kupákra figyelnek az európai szemek. Több sorozat közelít a végéhez, lássuk, milyen mérkőzések lesznek terítéken!

A keddi és szerdai játéknapon Európa-szerte rendeznek kupamérkőzéseket, a kínálatban pedig igen komoly mérkőzéseket is találhatnak az érdeklődők. Elődöntőjéhez, vagy annak visszavágójához ér a francia, a holland és az olasz kupa. Előbbinél az Auxerre a Guingamp csapatával mérkőzik meg, a hollandoknál a Twente és a Zwolle lép pályára, míg a Coppa Italia a Fiorentina-Juventus összecsapással folytatódik. Utóbbi különösen érdekes, hiszen itt az odavágón a „Violák” 2-1 arányban győzni tudtak a bajnoki címet lassan matematikailag is bebiztosító „Öreg Hölgy” ellen.

Szerdán is izgalmasnak ígérkező párharcokra számíthat a nagyérdemű, hiszen a mai sorozatok mellé betársul az FA-kupa és a Német kupa is. Előbbiben az Anfield Roadon 0-0-ra végződő Liverpool-Blackburn párosítás újrajátszására kerül sor, ezúttal az akkori vendégek pályaválasztásával, míg a negyeddöntőjéhez érő Német Kupa a Bielefeld-Gladbach és a Leverkusen-Bayern mérkőzésekkel folytatódik. Olaszországban a Napoli és a Lazio, Hollandiában pedig a Groningen és az Excelsior küzd meg a döntőbe jutásért, míg a Francia Kupában a St.-Etienne a PSG vendégeként okozna meglepetést.

Termszétesen nem feledkezünk meg hazánkról sem, a Magyar Kupában ma a Fradi a Szolnokhoz, holnap az Újpest a Videotonhoz látogat.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:talksport.com)