Jump to content

MLS: van der Vaart és Puyol az USA-ba tartanak?

2015. 04. 07. 15:40

Manapság egyre több sztár igazol az erősödő amerikai ligába levezetni a karrierjét. A „hagyományt” David Beckham kezdte, azóta szerződött már az USA-ba többek közt Frank Lampard és David Villa, de minden valószínűséggel Steven Gerrard is oda tart. Ma két újabb nagyágyút hoztak szóba az MLS-szel.

Az ESPN értesülései szerint a hamburgi Rafael van der Vaart és a már visszavonult Carles Puyol is kapott ajánlatot az MLS-ből. A holland klasszis a kiesés ellen küzdő Hamburgban a cserepadra szorult, örömünkre éppen a posztján remeklő Stieber Zoltán szorította ki. Az Ajax nevelésű játékos Amszterdam után megfordult Hamburgban, a Real Madridban és a Tottenham-ben is, hogy aztán visszatérjen a HSV-hoz. Most a hírek szerint a Németh Krisztiánt is foglalkoztató Kansas City jelentkezett be érte, ám a játékos által kért fizetést a klub túl magasnak találta, így valószínűleg az üzletből nem lesz semmi.

Egy másik nagy név, Carles Puyol viszont focizhat az MLS-ben. A korábbi barcelonai ikon a tavalyi szezon után vonult vissza, miután 2 éven keresztül folyamatosan bajlódott térdsérülésével. Miután szögre akasztotta a stoplist, Puyol a klubvezetésben kapott megbízást, ám mentora, Andoni Zubizarreta menesztése után lemondott tisztségéről. A jelenleg New York-ban élő 37 éves ex-klasszis most eljátszott a visszatérés gondolatával, és szívesen futballozna az USA-ban, de egy közel-keleti kitérőt sem zárna ki. Konkrét csapatot nem nevezett meg, de korábbi pályafutását tekintve bizonyára akadnak majd kérők szép számmal.

(gt)

(Forrás:espnfc.us/Fotó:thenational.ae)