Jump to content

Olaszország: Átigazolási pletykák a Serie A-ból

2015. 04. 07. 14:25

Noha az átigazolási időszak csak június 1-jén kezdődik, lassan a végéhez közeledik az európai labdarúgó szezon, amely szinte egyenlő az átigazolási pletykák számának növekedésével. Nézzük, kikről szólnak a legfrissebb hírek az olasz bajnokságban!

A Serie A az egyik legnépszerűbb bajnokság, ha átigazolási pletykákról van szó, ez idén sincs másképp, most is hallani esetleges érkezőkről és távozókról, nem is akármilyen nevekkel megfűszerezve. Talán az egyik legmegalapozottabb hír Yaya Touré esetleges érkezése. A 31 éves középpályás jelenleg a Manchester Cityt erősíti, de nyáron szerződése meghosszabbítása helyett a hírek szerint nem csak csapatot, de bajnokságot is váltana. Erre remek lehetőség lenne a gyengélkedő Inter együttese, hiszen Touré az olaszoknál korábbi edzőjével, Roberto Mancinivel dolgozhatna ismét együtt. Egy korábbi értesülés szerint az elefántcsontparti hajlandó lenne jelenlegi 300 ezer eurós fizetésének feléért is Milánóba szerződni.

A többi hír főleg támadókról szól, Dybala, Dzeko és Higuain főszereplésével. A Palermo fiatal csillagának sorsa slágertéma tavasszal, ugyanis több európai topcsapat is szívesen látná soraiban. Úgy tűnik azonban, hogy a váltás országon belül történhet, mivel jelenleg a Juventus tűnik befutónak. Ami Dzekot illeti, a tavasszal főleg támadásban gyengélkedő Roma az érdeklődő. A szezon második felében sokszor volt meddő a római tüzérség, Rudi Garcia pedig a Gazzetta dello Sport szerint a bosnyák csatárral erősítené meg keretét. Szó van távozó(k)ról is, Higuain ugyanis egy gyengébb szezon után a hírek szerint váltana, az Arsenal pedig készséggel ki is fizetné az érte kért 48 millió eurót.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/gazzetta.it/Fotó:mundodeportivo.com)