Jump to content

Münchenben örülnek a Barcának

2015. 04. 24. 16:24

Mint beszámoltunk róla, a BL elődöntőjének mai sorsolásán a Real Madrid a Juventust, a Barcelona pedig a Bayern Münchent kapta riválisának. Az utóbbi meccs különösen Guardiola szempontjából lehet érdekes.

Pep Guardiola a sorsolás után azt mondta, nagyon izgatott, hogy korábbi csapata ellen meccselhet. „Nagyon kemény ellenfelet kaptunk, nehéz dolgunk lesz a világ egyik legjobb csapata ellen.” – kezdte nyilatkozatát udvariasan a spanyol. „Hálát adok a sorsnak, hogy lehetőségem lesz visszatérni Barcelonába. Nagyon sok szép évet tölthettem el ott, igazán különleges érzés lesz most ellenfélként belépni a Nou Camp-ba. Az év talán legnehezebb meccse következik, de nem bánom, mert így kiderül, méltóak vagyunk-e a BL-győzelemre.” A spanyol szakember szerint jelenleg a Barcelona jobb csapat, de mindent megtesznek majd a győzelemért. Pep emellett kollégáját, Luis Enriquét is méltatta. „Kiváló edző, és nagyon jó ember, megtiszteltetés lesz ellene küzdeni.” – dicsérte ellenfelét Guardiola, aki korábban számos trófeát nyert jelenlegi riválisai edzőjeként.

Megszólalt a bajorok ikonja, Phillip Lahm is, aki osztotta edzője véleményét. „Örülök, hogy a Barcát kaptuk. Most kell megmutatnunk az egész világnak, hogy igenis képesek vagyunk a Bajnokok Ligája megnyerésére, erre pedig a világ talán legjobb csapata ideáis ellenfél.” – nyilatkozott a német válogatottságot a világbajnokság után lemondó védő. A párharc győztese a Real Madrid-Juventus párosítás továbbjutójával küzdhet majd meg a BL-serlegért, a június 6-i, berlini fináléban.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/goal.com/Fotó:sportrajongo.hu)