Jump to content

Premier League: Cech sorsa ismét terítéken

2015. 04. 26. 12:08

Petr Cech, a Chelsea cseh válogatott hálóőrének a sorsa várhatóan a nyári átigazolási időszak egyik legizgalmasabb témája lesz. Kivéve, ha valamelyik kérő késlekedés nélkül kifizeti a Kékek által kért összeget, amely a legutolsó hírek szerint 14 millió euró.

A cseh klasszis helyzete mindenki előtt ismert: hosszú-hosszú évek után idén nem vele kezdődik a Chelsea összeállítása, José Mourinho a nyáron érkezett belga kapust, Thibault Courtois-t favorizálja. Cech nem igazán elégedett a helyzetével, és miután ezt jelezte José Mourinho felé, a portugál mester - vélhetően főleg Cechnek a Chelsea-nek tett szolgálatainak elismeréseként - zöld utat adott a távozásra.

Az első - és eddig a legkitartóbb kérő - a városi rivális Arsenal, amely évek óta keres egy hosszú távon is jól teljesítő, megbízható kapust. Cech megfelel ennek a kitételnek, éppen ezért az Arsenal legfőbb célpontja lesz a nyári átigazolási időszakban. A l'Équipe információi szerint a Chelsea már meg is szabta Cech árát: 14 millió euróra taksálja a cseh kapust, ami nem kevés összeg egy már 32 éves játékosért, még akkor is, ha a kapusok játékoskarrierje jóval hosszabb, mint a mezőnyjátékosoké.

Az Arsenalnak azonban igyekeznie kell, mert az Inter, a Tottenham és a PSG is élénken érdeklődik Cech iránt.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/footmercato.net; fotó: sportrajongo.hu/harianjogja.com/sportmole.co.uk)