Jump to content

PSG: Cavani nem megy sehova

2015. 04. 28. 15:11

Cavani 2013-ban rekordösszegért igazolt Párizsba, ahol azonban Zlatan Ibrahimovic miatt eredeti posztján kívül, a szélen kell játszania. A csatárt a nyáron több csapat vinné, a PSG viszont hallani sem akar az eladásáról.

Edinson Cavani szűk két évvel ezelőtt rekordot jelentő, 64 millió eurós összegért váltott csapatot, és igazolt a Napoliból a PSG-be. A francia klubnál azonban nem eredeti posztján játszik, a Laurent Blanc által preferált 4-3-3-as felállásban ugyanis Zlatan Ibrahimovic a center, az uruguayi így a szélre szorult. Ennek köszönhetően a PSG-ben nem is termeli olyan ütemben a gólokat, mint tette azt Nápolyban, vagy korábban Palermóban. A hírek szerint ő maga sem elégedett a helyzetével, mivel bevallása szerint nem fekszik neki a szélen való játék, és inkább középcsatárként szerepelne. Ibra jelenlétében erre azonban vajmi kevés esély mutatkozik, így nem csoda, hogy több pletyka is kering a 28 éves csatár távozásával kapcsolatban.A lapok főképp a Manchester Unitedet és az Atletico Madridot emlegetik, de volt már szó a Liverpool és a Juventus csapatairól is.

Most azonban az egyik fő illetékes szólalt meg, nevezetesen a PSG elnöke, Nasser Al Khelaifi. Az arab mágnás igyekezett pontot tenni a találgatások végére, mondván Cavanira szükség van a PSG-nél, és nem tervezi eladni. „Meg se fogom nézni az érte kapott ajánlatokat” – nyilatkozta a klub elnöke, aki említést tett arról is, hogy Angel di Maria miért nem lett tavaly a PSG játékosa. „Sajnos a Financial Fair Play korlátozásai miatt nem engedhettük meg magunknak di Maria szerződtetését.” – mondta. Cavani tehát nem eladó, ugyanakkor ez nem garancia arra, hogy nem lesz nagy a jövés-menés a nyáron Párizsban.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/espnfc.us/Fotó:foci-live.hu)