Jump to content

Rettegés Manchesterben: Rooney idén már nem játszahat?

2015. 04. 29. 10:41

Aggódnak Manchesterben, ugyanis Wayne Rooney térdsérülése súlyosabbnak tűnik, mint ahogy azt korábban hitték. A Bajnokok Ligája pozícióért harcoló manchesteri alakulat csapatkapitánya és gólfelelőse egyelőre nem tudni, hogy mikor térhet vissza, de a legrosszabb esetben még az is előfordulhat, hogy a szezon hátralévő részében már nem léphet pályára.

Az biztos, hogy Rooneynak ki kell hagynia a Manchester United soron következő két meccsét, de a klubhoz közel álló források szerint lehetséges, hogy ez a rövidke szünet nem lesz elegendő arra, hogy a csatár 100 százalékosan felgyógyuljon. Louis van Gaal együttese jelenleg a Premier League negyedik, még BL-t érő helyén áll és a Liverpool együttesével harcol a pozícióért. A Mersey-partiak azért akarva akaratlanul segítettek az MU-n, hiszen legutóbbi bajnokijukat elbukták a Hull City ellen, így hét pontra nőtt a manchesteriekkel szemben, ám az Old Trafford háza táján semmit sem szeretnének a véletlenre bízni, ezért reménykednek Rooney felépülésében.

Rooney még vasárnap az Everton elleni 3-0-ra elveszített mérkőzésen csúszott össze csapattársával, Ander Herrerával és az eset következtében le kellett cserélni, mert nem tudta folytatni a találkozót. Az első hírek még arról szóltak, hogy a válogatott csatárnak két hetet kell kihagynia, ám a legfrissebb beszámolók már arról szólnak, hogy Rooney sérülése súlyosabb. Egyelőre azonban még semmi biztosat nem lehet tudni, azt viszont igen, hogy a West Brom és a Crystal Palace elleni ütközetek során Louis van Gaal biztosan nem számíthat Rooneyra. Amennyiben a sérülés valóban súlyos, akkor az MU a hátralévő mérkőzéseit (Arsenal, Hull City) is a kapitány nélkül kell, hogy megvívja, valamint Rooney a válogatott soron következő két összecsapását (Írország, Szlovénia) is ki kell, hogy hagyja.

(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:bleacherreport.com)