Jump to content

Topligák: a szombati történések

2015. 09. 13. 10:15

A válogatott szünet után az európai topligákban újra beindult az élet szombat délután: pályára lépett a három spanyol nagycsapat, az olasz bajnoki címvédő, a német rekordbajnok, Angliában pedig Manchester-Liverpool rangadót rendeztek. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a legfontosabb találkozók történéseit.

Spanyolországban Rafa Benítez Real Madridja az Espanyol vendégeként lépett pályára, és nem sokáig hagyta megválaszolatlanul az esetleges nyitott kérdéseket: Cristiano Ronaldo 20 perc alatt mesterhármast lőtt, az első félidőben még Benzema is betalált, majd a másodikban CR7 még beköszönt kétszer, amivel beérte a Real Madrid legeredményesebb góllövőjét, Raúlt, és holtversenyben immár a negyedik helyen állt a Primera División örök-góllövőlistáján. Ronaldónak ez volt a 28. mesterhármasa a La Ligában a Realban pedig a 32.; újabb mesterötöse pedig azt jelentette, hogy Telmo Zarra 1943-as produkciója óta CR az első, aki két egymást követő idényben is mesterötöst jegyzett. Az Atletico Madrid a Barcelonát fogadta, és egy jó iramú első félidőt követően Fernando Torres góljával az 53. percben megszerezte a vezetést. Neymar két perc múlva szabadrúgásból egyenlített, majd Messi beállását követően a hazai csapatra nehezedő nyomás góllá érett: egy Suarez-Messi összjátékból az argentin klasszis szerzett gólt, így 2-1-re nyert a címvédő.

Angliában a Chelsea az Everton otthonában próbált meg formába lendülni, kevés sikerrel: Naismith duplájával 2-0-s vezetésre tettek szert a hazaiak, és hiába szépített bombagóllal Matic, Naismith harmadik gólja a 84. percben mindent eldöntött. A Chelsea-nek 5 forduló után 4 pontja van. Nem botlott viszont a Manchester City, bár a Crystal Palace otthonában nem villogtak Agueroék, a csereként beálló Iheanacho 90. percben szerzett góljával nyerni tudtak. A Manchester United a Liverpoolt fogadta, és a második félidő elején Blind bombájával megszerezte a vezetést. A 70. percben Ander Herrera váltotta gólra a MU javára megítélt büntetőt, és bár Benteke szépségdíjas ollózásával szépített, Martial nem kevésbé szép gólja a 86. percben lezárta a mérkőzést.

Az olasz bajnokságban a Paulo Sousa vezette Fiorentina 1-0-ra legyőzte hazai pályán a Genoát, a Roma pedig 2-0-ra legyőzte idegenben az újonc Frosinonét. Továbbra sem megy a címvédő Juventusnak: a vendég Chievo korán vezetést szerzett, a Zebrák pedig csak a 83. percben tudtak egyenlíteni Dyabala büntetőből szerzett góljával. A Chievo a tabella élén áll, a Juve pedig csak 16.

Németországban továbbra is száguld a Dortmund: a sárga-feketét Mkhitaryan és Aubameyang vezetésével 4-2-re nyertek Hannoverben, és továbbra is százszázalékosak. Szenvedett a bajor derbin a Bayern: az Augsburg sokáig vezetett az Allianz Arénában, de Lewandowski és Müller góljaival fordított a rekordbajnok.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fo: sportrajongo.hu/bbc.co.uk/bvb.de)