Jump to content

Primera Divison: kikapott a Barca Sevillában

2015. 10. 03. 17:53

A spanyol bajnokság 7. fordulójában a szezont nagyon gyengén kezdő, sérülések sújtotta Sevilla a szintén sérülésektől tizedelt Barcelonát. A számos helyzettel tarkított első félidő még nem hozott gólt, azonban a második félidő elején két gyors gólt is szerzett a hazai csapat, a Barcelona hiába dolgozott ki az első és a második félidőben is rengeteg helyzetet, csak Neymar tizenegyese révén tudott a kapuba találni, így a hősiesen játszó hazaiak 2-1-re nyertek.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, nyílt, gólra törő játékot mutatott mindkét csapat. A Barcelonánál előbb Suarez hagyott ki egy nagy helyzetet, majd lesről talált a kapuba Neymar passza után. A 21. percben a brazil cselgép szabadrúgása a kapufára, onnan Rico kapus hátára pattant, végiggurult a gólvonalon, majd hiába ért oda előbb Piqué, a katalánok védőjét megelőzte Coke, és a gólvonalról becsúszva mentett, a kikotort labdát pedig Suarez vágta a kapufára. A másik oldalon Krohn-Dehli volt igen aktív, a dán játékmester passzait azonban a társak - elsősorban Gameiro - nem tudták gólra, gólokra váltani. Feltűnő volt, hogy a beíveléseknél a Sevilla játékosai rendre megelőzték a vendég védőket, egy ízben Claudio Bravo bravúrral védte Gameiro fejesét. A helyzetek száma alapján kisebb csodának számított a 0-0-ás félidő, főleg a Sevilla számára.

A második félidő 10. másodpercében Krohn-Dehli közeli ziccerét védte Claudio Bravo, a másik oldalon pedig Neymar állt szemben egy az egyben a védőjével, de nem jutott lövőhelyzethez. Továbbra is nagyon lüktető volt a játék, és az 51. percben megszerezte a vezetést a hazai gárda: Coke futott el a jobb szélen, beadását pedig a hosszú oldalon érkező Krohn-Deli pofozta a hálóba. Sőt, az 57. percben megduplázta előnyét a Sevilla: Krohn-Deli beadását Iborra fejelte a Barca kapujába, a teljes Barcelona-védelem asszisztenciája mellett. A Barcelonát a Neymar-Suarez páros próbálta életben tartani, a brazil csatár 3 embert cselezett ki a tizenhatos előtt, lövését azonban Rico óriási bravúrral védte, a szögletet követően leadott fejest a gólvonalról vágta ki a sevillai védelem, utána Neymar próbálkozott még kétszer (!) 10 másodpercen belül, de mindkétszer bravúrral végzett a Sevilla fiatal kapusa. Nem adta fel a Barca, Luis Enrique cserékkel próbálta felrázni a csapatát: érkezett Sandro és Dani Alves. A 72. percben Sandro lövését Tremoulinas kézzel blokkolta a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Neymar annak ellenére gólra tudta váltani, hogy Sergio Rico nagyon érezte az irányt. Óriási offenzívába kezdett a Barca, pillanatokra volt csak a labda a Sevillánál. A 77. percben Neymar indította Suarezt, beadását pedig három méterről Sandro a felső lécre vágta. Szinte élő falat húztak a kapujuk elé az andalúzok, így hiába próbálkozott a Barca, mindig volt egy láb, amely sokszor az utolsó utáni pillanatokban menteni tudott. Beszédes adat volt, hogy a hazaiak 7 kilométerrel futottak többet, mint a vendégek. A hátralévő időt már kihúzták a hazaiak, így 8 év után győzték le ismét a katalán csapatot.

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/soloportero.com/diariosdefutbal.com)